Naslovnica / NOVICE / Valentinovo so praznovali tudi na Veliki planini

Valentinovo so praznovali tudi na Veliki planini

Sončen četrtek je na Veliko planino privabil številne obiskovalce. Ljubitelji snega, zimskih aktivnosti in sprehoda po beli odeji so imeli tokrat še dodaten razlog, da s svojo izbranko ali izbrancem obiščejo Veliko planino ali pa jih povabijo na valentinovo nočno sankanje.

Ob nakupu vozovnic je sledil poljub in s tem so si vsi zaljubljenci eno vozovnico za nočno sankanje zagotovili brezplačno. V gostišču Zeleni rob pa sta jih pričakali še odlični sladici: sladka planina ter vaniljeva panna cotta z jagodami. In tako smo zaključili romantično nočno sankanje pod zvezdnatim jasnim nebom.

Že na začetku tedna nas je vremenska napoved razveselila, saj so se bližali le sončni dnevi in kazalo je, da bo četrtkov sankaški večer res odličen! In tako se je tudi zgodilo, saj nas je že čez dan grelo sonce, zvečer pa nas je pričakala še ena odlična sankaška dogodivščina. Valentinovega nočnega sankanja so se večinoma udeležili zaljubljeni pari. Ob nakupu dveh vozovnic so namreč vsi pari s poljubom eno vozovnico prejeli brezplačno! Sledil je čudovit večer, saj nam je tudi tokrat narava postregla s prelepim sončnim zahodom, ki so na Veliki planini najlepši prav pozimi. Da pa je bil večer popoln, so v gostišču Zeleni rob tokrat ponudili valentinove sladice. Poleg vaniljeve panna cotte smo obudili sladico sladka planina, ki spominja na tradicionalno pastirsko jed, ajdove žgance in kislo mleko, tokrat pa smo to pastirsko jed postregli v sladki različici.

Prihajajo zimske počitnice!

Na Veliki planini bo kljub zaprtju smučišča zaradi pomanjkanja snega veselo vse dni zimskih počitnic! Čaka vas posebna ugodnost, in sicer lahko s povratno vozovnico ves dan neomejeno uporabljate sedežnico! Vabljeni na dnevno sankanje, spust s snežnimi tubami v otroški zimski park ali pa le na sprehod po idilični planini. Na zgornji postaji nihalke si lahko za sprehod po zasneženi planini izposodite tudi krplje, in sicer za 7 EUR/sani.

Med zimskimi počitnicami bo vsak dan obratovala sedežnica Šimnovec. Odprto je tudi gostišče Zeleni rob, kjer se lahko okrepčate z domačimi jedmi ter toplimi in osvežilnimi napitki. Plaža na Zelenem robu vabi na sonce, čaka vas čudovit razgled v dolino in na sosednje vršace. Med nočnim sankanjem, od četrtka do nedelje, sta gostišče Zeleni rob in okrepčevalnica Skodla odprta vse do 21. ure.

Urejena tekaška proga vas čaka od gostišča Zeleni rob čez pastirsko naselje in nazaj.

Vabljeni na pobeljeno, pravljično Veliko planino!

Velika planina d.o.o.