Naslovnica / Črna kronika / Vandalizem: Zlomljeno srce Kamnika

Vandalizem: Zlomljeno srce Kamnika

Le komu je bilo na poti srce na Malem gradu, ob in v katerem so se tako radi fotografirali številni obiskovalci kamniške znamenitosti?

Drobni detajli, kakršen je bil tudi velik srček na Malem gradu, ki je marsikateremu obiskovalcu Kamnika, še posebej pa zaljubljenim parom in mladoporočencem, služil kot priročen in ljubek okvir za fotografiranje, poživijo vsak kraj. Žal pa tudi tovrstne požititve niso imune na nerazumljivo početje in škododelnost mestnih nepridipravov in vandalom.

Samo vprašamo se lahko komu je bilo srce tako na poti, da ga je, bržkone iz same objestnosti, šel in zlomil. Kdo bi vedel, morda je dejanje posledica nesrečne ljubezni, ampak neznani škododelnež si, vsaj dokler bo nagnjen k tovrstnim uničevalnim dejanjem, bržkone ne more obetati ne srečne ljubezni, ne srečnega življenja, saj ima pohabljeno in zlomljeno srce tudi sam.

Razočaranje dan uničenim srcem so izrazili tudi na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki so se na vsega obsojanja vredno dejanje odzvali z besedami:

“Danes smo opazili, da je neznana oseba poškodovala zeleni srček na Malem gradu. Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik smo nad tem zelo razočarani. Srček smo na Mali grad postavili pred lepo kuliso mesta in Alp. Turisti in obiskovalci Malega gradu so ga zelo dobro sprejeli in to našo potezo večkrat pohvalili. Tako je ta zeleni srček na Malem gradu postal atrakcija tudi na družabnih omrežjih. Tisti, ki so srček poškodovali pa so s tem pokazali, kakšen je njihov odnos do našega mesta.”

Srce Kamnika, ko je bilo še celo.