Naslovnica / NOVICE / Varno nazaj v šolo

Varno nazaj v šolo

Približujemo se začetku novega šolskega leta in prav je, da se spomnimo na naše otroke, ki ponovno vstopajo v šolo.

Vsi jim želimo, da bo njihova pot varna in prijetna. Še posebej tistim, ki se z njo prvič soočajo. Po odsotnosti se bo tako ponovno potrebno navaditi na šolske ritme in izzive, ki sledijo. Policisti policijske postaji Kamnik bomo ta »vklop« našim najranljivejšim skupinam udeležencev v prometu poskušali zagotoviti čimbolj varen in prijeten. Naša uspešnost pri tem bo odvisna tudi od vas, ostali udeleženci v prometu, ki boste otrokom namenili vso potrebno pozornost, skrb, pomoč in razumevanje. Z zgledom bomo spoštovali cestno prometne predpise in otrokom pokazali kaj je pravilno in vzorno ravnanje v prometu.

V luči boljše varnosti bomo kamniški policisti še pred pričetkom šolskega leta okrepili svojo prisotnost v okolicah šol, med 2. 9. 2019 in 6. 9. 2019 pa na izpostavljenih mestih izvajali tako prometno preventivno akcijo ob »začetku šolskega leta« kot izvedbo represivnih ukrepov zoper, kršitelje prometnih predpisov.

»VSE UDELEŽENCE, PREDVSEM VOZNIKE OPOZARJAMO NA PRISOTNOST OTROK V PROMETU, TER NA NEVARNOSTI, KOT SO PREČKANJE CESTE NA NEVARNEJŠIH ODSEKIH, HOJO OTROK PO PLOČNIKIH IN OB VOZIŠČU. ŠE POSEBEJ OPOZARJAMO NA PRILAGOJENO HITROST VOŽNJE V BLIŽINI ŠOL OZIROMA MEST, KJER OTROCI PREČKAJO VOZIŠČE IN HODIJO OB CESTI. PROSIMO, DA VOZNIKI UPOŠTEVAJO CESTNO PROMETNE PREDPISE TER NAVODILA PROSTOVOLJCEV«.

 Staršem in ostalim skrbnikom otrok priporočamo, da čim več časa namenite prometno varnostni vzgoji. Preverite, kaj v prometu vaši otroci znajo in zmorejo. Poučite in opozorite jih na nevarnosti. Predvsem na to, kaj je prav in kaj ne. Slednje naj ne bo samo na šolski poti, ampak tudi v prostem času. Pri prevozu otrok v vozilih dosledno uporabljajte za to namenjene pripomočke in varnostne pasove. Vozite jih v ustreznih sedežih, izogibajte se vožnji otrok na prednjih sedežih. V vozilu se vedno pripnite!

Ne pozabite: NAJBOLJŠA VZGOJA JE VEDNO VAŠ LASTEN VZGLED!

Policisti vsem želimo srečno in varno pot v šolo.

Aleksander Perklič,
komandir policijske postaje Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve