Naslovnica / NOVICE / Vaše nepremičnine so vredne tudi do 29% manj

Vaše nepremičnine so vredne tudi do 29% manj

Vlada Republike Slovenije je včeraj izdala uredbo o določitvi indeksov vrednosti nepremičnin na dan 31. marec 2014. Vrednosti nepremičnin so se povečini znižale na območju cele države, v Občini Kamnik, pa bo GURS, skladno z uredbo, vrednost nepremičnin znižal tudi za 29%.

Najbolj se je znižala vrednost stanovanjskih hiš v Kamniku in njegovi bližnji okolici, kjer se bo do ocenjene vrednosti znižale za od 20 do 29 %, medtem ko bo GURS stanovanjskim hišam, ki so od mesta oddaljene nekoliko dlje, denimo v Tuhinjski dolini, v registru nepremičnin vrednost znižal za 10 %.

Za 10 % se je, na območju cele občine znižala vrednost stanovanj in stavb za javno rabo ter lokalov in pisarn na ožjem območju Kamnika, prav tako pa tudi industrijskih objektov na južnem delu občine.

Na večini območja kamniške občine se za 10 % znižuje tudi vrednost zemljišč namenjenih za gradnjo objektov in pozidana zemljišča, na južnem delu Kamnika oz. občine, pa je vrednost zemljišč namenjenih za gradnjo padla še nekoliko bolj in bo znižana za od 20 do 29 %.

Ocenjene vrednosti kmetijskih zemljišč in gozdov ostajajo nespremenjene.