Naslovnica / ŠPORT / Vaterpolisti Kamnika so na turnirju v Mariboru osvojili drugo mesto

Vaterpolisti Kamnika so na turnirju v Mariboru osvojili drugo mesto

Ekipa vaterpolskega društva Kamnik 2004 in mlajši, je na turnirju v Mariboru osvojila drugo mesto, potem ko jih je v finalu z rezultatom 11:10 premagala ekipa Mladosti iz Zagreba.

Vaterpolsko društvo Kamnik je igralo v postavi: David Golob, Marko Pilič, Ažbe Cerar, Lukas Z. Gligorovski, Urban Zupan, Matic Kordež, Tim Kačič, Jaša Gole, Aleksander Cerar, Samo Koder.

Kamničani smo imeli v ekipi tudi najboljše posameznike: David Golob je dobil priznanje za najboljšega vratarja, Lukas Z. Gligorovski in Tim Kačič sta si razdelila priznanje za najboljšega strelca, najboljši igralec je bil igralec Mladosti Luka Tkalčec.

 

Ekipa Kamnika je imela dva posojena igralca, in sicer Tima Kačiča iz AVK Branik in Sama Kodra iz VK Gorica.

Turnir se je začel v petek dopoldne in zaključil v nedeljo, sodelovalo je 7 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini, ekipe iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije so odigrale po 5 tekem.

Končni vrstni red: 1. Mladost Zagreb, 2. VD Kamnik, 3. AVK Triglav, 4. VK ZPK Zagreb,  5. VK Lošinj, 6. AVK Branik, 7. Kanizsa VSE.

Po končanem turnirju je ekipa kadetov VD Kamnik igrala še tekmo državnega prvenstva proti AVK Branik, ki so jo kamniški vaterpolisti dobili z 9:6.

V četrtek 22.3.2018, potuje reprezentanca Slovenije letnika 2002 v Bečej na močan mednarodni turnir Dejan Popov. Z reprezentanco potujejo tudi trije Kamničani, in sicer: David Golob, Lukas Z. Gligorovski in Luka Sokler. Kamniški vaterpolisti so vabljeni tudi v mladinsko reprezentanco, ki ima letos kvalifikacije za EP v Sloveniji, kandidati so: Luka Sokler, Rok Bergant in Blaž Briški.

Dare Homar