Naslovnica / KULTURA / Večer kulture na Selih

Večer kulture na Selih

V sredo, 27. 12. se je na Selih pri Kamniku odvil že tradicionalni kulturni večer, na katerem so se predstavili različni izvajalci iz tuhinjske doline in okolice.

S petjem so nas razveselili Ljudski pevci, mešani pevski zbor Mavrica, moški pevski zbor Centra za zaščito in reševanje Domžale, kvartet Slovenski zven, otroški pevski zbor Selski zvončki in  sopranistka Marinka Golob z dekliškim zborom župnije Špitalič.

Poleg petja pa smo lahko uživali tudi ob zvokih pihal, Instrumentalnega tria v sestavi Edi in Betka Bizjak ter Eva Leskovec. Z recitali pesmi pa sta se predstavila tudi Frančiška Zore in Jernej Štrajhar.

Prireditev je potekala v cerkvi Sv. Neže, ki je sami prireditvi v božično novoletnem času in prazniku slovenske samostojnosti in enotnosti, dala še dodaten praznični pridih. Kljub slabemu vremenu, se je koncerta udeležilo precej obiskovalcev, ki so zagotovo odšli polni lepih vtisov.

Tako je organizator, Športno in kulturno društvo Sela, kot je povedal predsednik Boštjan Pivec, za trenutek ustavilo prehiter čas in ponudilo trenutek, preživet v dobri družbi. Društvo je organiziralo zares vrhunsko kulturno prireditev in zopet dokazalo, da je vredno zaupanja tako zveste publike, ki obiskuje njihove prireditve kot tudi samih izvajalcev, ki so se predstavili.

Napisala: Nataša Pivec
Foto: Sebastjan Drolc

Fotogalerija