Naslovnica / NOVICE / Večer kulture Sandžaka v Kamniku

Večer kulture Sandžaka v Kamniku

Člani kulturnega in športnega društva Sandžak v Sloveniji, so v soboto, 21. oktobra 2016, v Domu kulture Kamnik pripravili prireditev z naslovom Večer kulture Sandžaka v Kamniku.

Na kulturnem večeru, ki so ga člani društva pripravili predvsem z namenom spodbujanja tesnejših medkulturnih stikov ter spoznavanju in sodelovanju različnih skupnosti, se je odvil bogat in raznolik kulturni program, ki je, skupaj s tradicionalnimi sandžaškimi dobrotami, v kamniški Dom kulture v tem večeru prežel z duhom in utripom Sandžaka ter bošnjaške skupnosti, katere pripadniki različnih generacij, že vrsto let živijo in delujejo tudi v Kamniku.

sandzak-v-kamniku-8

Kulturni večer se je, v nabito polni avli Doma kulture Kamnik, začel z odprtjem razstave likovnih del akademskega slikarja Skenderja Bajrovića, ki se je leta 1955 rodil v Gusinjah v Črni gori, že kot ovnošolec samostojno razstavljal v Cetinju, po študiju v Ljubljani, kjer tudi živi, pa se je uveljavil kot umetnik in likovni pedagog.

 

Odprtju razstave, ki je bilo pospremljeno s kulturnim programom, se je Večer kulture Sandžaka v Kamniku, po kratkem odmoru s sproščenim druženjem, nadaljeval v dvorani Doma kulture, kjer se je odvila okrogla miza in predstavitev Leksikona  Bošnjakov Črne gore.

sandzak-v-kamniku-10

 

Kulturni večer Sandžaka v Kamniku, ki so ga člani društva Sandžak v Sloveniji, s finančno pomočjo Občine Kamnik, pripravili v prizadevanju za tesnejše kulturno sobivanje in še boljšo integracijo v okolje v kateri živijo in delajo.