Naslovnica / KULTURA / Večer muzikalov z radomeljskimi mlinarji in simfoničnim orkestrom Domžale-Kamnik

Večer muzikalov z radomeljskimi mlinarji in simfoničnim orkestrom Domžale-Kamnik

Rodgers and Hammerstein sta bila velika skladatelja, dramatika in pisca besedil, ki sta v svojem življenju skupaj ustvarila nekatere izmed najbolj uspešnih muzikalov, kateri se izvajajo še danes.

Najbrž vsak pozna muzikal »Moje pesmi, moje sanje«, simfonični orkester Domžale-Kamnik v sodelovanju z Društvom Mlin Radomlje pa je včeraj obudil prav te skladbe. S solisti Petro Čebulj, Zalo Hodnik, Gajo Sorč in Klemenom Torkarjem in dirigentom Slavenom Kulenović so izvedli pesmi iz petih muzikalov: Oklahoma, Vrtiljak, Južni Pacifik, Kralj in jaz ter seveda Moje pesmi, moje sanje.

Močni, solistični glasovi pevcev so se popolno skladali z orkestrom, ki je s svojo glasbo ustvaril čisto pravo vzdušje. Kljub temu, da je besedilu in glasbi manjkal še vizual, so obiskovalci ob izvajanju pesmi (in najbrž predhodno videnih muzikalih) izkazovali čustva, se smejali in morda odpeli kako kitico – tako potihem, samo zase.

O dejstvu, da so muzikali zanimivi za vse starostne skupine, je pričala tudi publika. Mlado in staro pomešano med seboj, opaziti je bilo moč tudi župana in podžupane, skratka: včerajšnji večer je bil prava kombinacija glasbe in teatralnega petja za užitek in zadovoljstvo prav vsakega izmed poslušalcev.