Naslovnica / NOVICE / Večer za pivoslovje

Večer za pivoslovje

Četrtkov večer, 19. februar 2015,  je v Pubu Pod skalo znova minil v znamenju prijetno zanimivega druženja, na katerem smo, ob pokušini različnih vrst piva, na svoj račun prišli pivoljubci.

Brez skrbi, ni šlo za srečanje trebušastih žoln, ki bi se pitja piva lotili pod geslom »Dejmo ga, ne glejmo ga!«, ampak za domala izobraževalno-strokovno srečanje, na katerem je manjša, vendar zelo prijetna druščina pivskih poznavalcev, seveda v zmernih količinah, preizkusila več različnih vrst piva.

Kultura pitja piva na Slovenskem je v zadnjem času dobila neslutene razsežnosti, tako da bi se po malem lahko že primerjala z vinsko. K temu je zagotovo pripomogla pestra ponudba najrazličnejših vrst piva med katero se običajni pivci, ki so se še nedolgo tega delili zgolj na »zelene kozle« in »rdeče zmaje«, nekako kar težko znajdejo. Okus jih sicer ne prevara, ampak poimenovanje piva zgolj z imenom njegove blagovne znamke o samem pivu ne pove kaj dosti. Zaradi tega je, ob pestri ponudbi piva, dobro poznati vsaj osnovne značilnosti posameznih vrst, kar pride prav že ob naročanju morebitne neznane znamke.

pivoslovje1Nekaj osnovnošolskega znanja iz pivoslovja je bilo moč pridobiti tudi na tokratni četrtkovi pokušini piv v Pubu Pod Skalo, za kar sta poskrbela pivovarska zanesenjaka Rok Rutar iz Pivovarne Carniola in Urban Florjančič iz Pivovarne Mali Grad.

Ob pokušini piv, ki je bila pospremljena s kopico zanimivih podatkov o vrstah in proizvodnji posameznih vrst, se je razvil prijeten večer v ob sproščenem klepetu, kar je samo po sebi narekovalo dogovor o ponovnem srečanju.

Podobni družabno-izobraževalni dogodki se bodo Pod skalo, predvidoma enkrat mesečno, odvijali tudi v prihodnje.