Naslovnica / NOVICE / Velik uspeh kamniških lokostrelcev

Velik uspeh kamniških lokostrelcev

Jaka Komočar, Den Habjan Malavašič in Klemen Štrajhar so zmagovalci evropskega ekipnega klubskega pokala

Ta vikend je v italijanskem mestu Rovereto potekala 7. tekma za evropski ekipni klubski pokal, na katerem je tekmovalo 33 moških in 20 ženskih ekip iz  33 klubov iz 11 evropskih držav.

To največje evropsko klubsko tekmovanje so naši trije fantje pod vodstvom klubskega trenerja Mateja Zupanca kot edini slovenski predstavniki, začeli odlično in po kvalifikacijah s 1935 krogi delili 4.mesto z ekipo iz ruskega kluba Guepard SCCS. Najboljša je bila francoska ekipa iz kluba Archers de Renne v sestavi Girouille Romain, Faucheron Thomas in Pigeaud Damien s 1949 krogi.

V popoldanskih kvalifikacijah se je naša ekipa gladko po dveh zmagah in enem izenačenim dvobojem uvrstila v nedeljski polfinale, v katerem so se najprej srečali z nemško klubsko ekipo FSG Tacherling in jih gladko premagali s 6:0. Pred nami je bil samo še veliki finale, v katerem se je naša ekipa udarila z drugo nemško ekipo Sshutzengilde Weltzheim, ki je v polfinalu premagala francosko ekipo Arc club de Nimes.

Razburljivo finale se je končalo v prid ekipi Lokostrelskega kluba Kamnik, v katerem so s 6:2 premagali prej omenjeno nemško ekipo.

Po končanem tekmovanju smo se ob Zdravljici ponosno veselili laskavega naslova zmagovalcev evropskega ekipnega klubskega pokala.

BRAVO FANTJE!

Besedilo in fotografije: Blanka Štrajhar, LK Kamnik