Naslovnica / NOVICE / Velika planina odpira smučišče in sankališče 15. decembra!

Velika planina odpira smučišče in sankališče 15. decembra!

Prav kmalu bo na Veliki planini ponovno zaživela zimska sezona. Prvi dan smučanja ter nočnega sankanja bo v petek, 15. decembra!

Zjutraj na smuči, zvečer na sani!

V petek, 15. decembra boste na Veliki planini lahko uživali v prvih smučarskih zavojih na belih strminah planine v letošnji zimski sezoni. Smučati pričnemo ob 9. uri, vijugali bomo vse do 16. ure. Takrat bomo smučišče zaprli in pričeli s pripravo prog za nočno sankanje! Ob 17. uri se bodo na progo pognali že najbolj zagreti sankači, ki se bodo prvič v letošnji sezoni spustili po 2,4 kilometrov dolgi, razsvetljeni progi.

Če vas še nismo prepričali, da se nam 15. decembra pridružite na otvoritvi smučarske sezone naj vam povemo, da boste smučali lahko BREZPLAČNO!

V petek, 15.12, na prvi dan smučarske sezone vam dopoldansko smučarsko vozovnico PODARIMO!

Smučišče se razprostira na višini med 1412 m in 1666 m ter ponuja 3 km smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne proge. Tik ob vznožju dvosedežnice Šimnovec se nahaja otroška vlečnica Jurček, ki je namenjena najmlajšim ter smučarjem začetnikom. Seveda bo tudi letos za zahtevnejše smučarje obratovala vlečnica Zeleni rob, katera je bila v lanskem letu deležna temeljite prenove.

Ravno zaradi svojih terenov je planina že nekaj let poznana kot priljubljeno družinsko smučišče v bližini Ljubljane. Na Veliki planini vsakdo najde nekaj zase – od zahtevnejših pa do tistih, ki so se smučanja šele lotili. Poleg tega smo poskrbeli za ugodne cene smučarskih vozovnic, predvsem ugodne so družinske vozovnice, saj 2 odrasla ter do 4 otroci lahko smučajo za le 40€.

Nočno sankanje na Veliki planini je že mnogim poznano, za tiste, ki se k nam odpravljate prvič, pa nekaj koristnih informacij ter nasvetov. Na začetek proge se obiskovalci povzpnejo z dvosedežnico, ki obratuje ves čas v času sankanja ter tako v povprečju omogoča 6-8 spustov. Ob spustu se lahko sankači okrepčate v  gostišču Zeleni rob, kjer na vas čakajo okusne domače pripravljene jedi na žlico, sladki skutini štruklji, topel čaj in drugi napitki. Prav tako so tudi za nočno sankanje na voljo ugodne družinske vozovnice! V kolikor svojih sani nimate si jih lahko izposodite pri nas in sicer z rezervacijo na telefonski številki 01/8327 258.

Nočno sankanje poteka od četrtka do nedelje od 17. do 21. ure, ko vas zadnja nihalka odpelje nazaj v dolino.

Letošnja novost so tudi ugodne večdnevne vozovnice za smučanje ter nočno sankanje predvsem za tiste obiskovalce, ki želijo na Veliki planini preživeti aktiven vikend.

Smučanje ter nočno sankanje bo potekalo od četrtka do nedelje, praznike ter zimske počitnice.

Vabljeni na Veliko planino, kjer lahko smučate po naravnem snegu ter doživite čudovito zimsko pravljico!

Velika planina d.o.o.