Naslovnica / NOVICE / Veliko planino že barvajo vijolični žafrani

Veliko planino že barvajo vijolični žafrani

Zima na Veliki planini se počasi poslavlja, preproge žafranov so tik pred vrati! Pred nami so Velikonočni prazniki in kar nekaj sončnih dni se nam obeta, ki kar vabijo na sprehod med žafrane in čudovito panoramo pastirskih koč na planini.

Za večdnevni oddih lahko najamete tudi kočo, se nadihate svežega zraka in razvajate na toplem spomladanskem soncu.

Nihalka in sedežnica obratujeta vsak dan. Po sobotnem in nedeljskem voznem redu obratujeta tudi na praznike in med šolskimi počitnicami. Celotni vozni red si oglejte na povezavi.

UČNA POT PO STOPINJAH PASTIRJEV

Poučna in zanimiva učna pot, ki vas popelje po Veliki planini, ima več vstopnih točk. Ena izmed vstopnih tabel z zemljevidom in točkami na učni poti se nahaja na spodnji postaji nihalke. Na poti, za obhod katere boste potrebovali okoli dve uri hoje, boste izvedeli marsikatero zanimivost o življenju na Veliki planini, o šegah in navadah, arhitekturi, kako so nekoč živeli pastirji ter o naravnih znamenitostih, ki jih ponuja Velika planina.

Vsaka od enajstih učnih tabel opisuje eno značilnost Velike planine, in sicer so poimenovane Na vrhu, Pastirjev dan, Arhitektura, Vrtača velikanka, Prisluhni, Kamnita vrata, Rastje, Živali, Pripovedna bitja, Nebeškanje in Vetrnici. Poleg vstopne točke na spodnji postaji nihalke, pa vstopne točke najdete tudi na zgornji postaji nihalke, zgornji postaji sedežnice, na poti na Sv. Primož nad Kamnikom ter v Podvolovljeku. Obiskovalci obisk učne poti prilagodite svojim potrebam in času, ki ga imate na razpolago. Zemljevid in več informacij najdete tukaj.

Ugodnejše vozovnice lahko kupite tudi v naši spletni trgovini!

Za žejne in lačne bo poskrbljeno v gostilni Zeleni rob, kjer vas čakajo enolončnice, klobasa z zeljem in žganci, odlični sladki skutini štruklji in druge planinske dobrote!

Sledite nam na našem instagramu profilu, označite vašo fotografjo s planine #velikaplanina in vaše fotke bomo z veseljem delili!

Vabljeni na Veliko planino!

Velika planina d.o.o.