Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Velikoplaninski trnič v Gornji Radgoni

Velikoplaninski trnič v Gornji Radgoni

Minuli vikend je v Gornji Radgoni potekal 9. mednarodni sejem lovstva in ribištva LOV ter 3. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi NATURO, na katerem so se predstavili tudi Okusi Kamnika in velikoplaninski trnič.

Tudi v Gornji Radgoni obiskovalci sejma z zanimanjem prisluhnili zgodbi o nenavadnem siru z Velike planine, Andreja Bečan, pa je pripravila tudi prikaz njegove izdelave, kot pa gre razbrati iz zapisa na spletni strani Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik, pa so jih na sejmu obiskali številni gostje med katerimi je bilo tudi precej lovcev in ribičev iz tujine, ki so se zanimali za lov in ribolov v naših krajih.

Obiskovalcem kamniške stojnice je bilo postreženo s tuhinjsko filo, ki so jo pripravili v Gostilni Pri planinskem orlu, Anton  Meso Kamnik je pripravil  degustacijo kamniške kajžerce, kmetija Pr Gabršk pa je pripravila v pokušino domačega sira iz njihove lastne proizvodnje.

 

tic_radgona41

Kot zanimivost naj omenimo, da so na sejmu Lov, znotraj projekta »Slovenski ribiški produkt«, nagrado za izdelek povezan s športnim ribolovom in ribiškim turizmom, prejele tudi Terme Snovik, in sicer za »Tekmovanje v pripravi postrvi za profesionalce in ljubitelje«, ki ga pripravljajo v prvem tednu julija.

Fotografije: Sabina Romšak