Naslovnica / Trači in tračnice / Velikoplaninski viharnik za Dušana Papeža

Velikoplaninski viharnik za Dušana Papeža

V Podjelšah je bilo sinoči nadvse živahno in veselo, saj so družinski člani, sosedje, prijatelji in znanci Dušanu Papežu, na predvečer njegovega 60. rojstnega dne, ki ga praznuje danes, pripravili prav lepo presenečenje ter mu postavili mlaj iz pravega gorskega viharnika.

Kljub temu, da je Dušan bržkone lahko vsaj malček slutil, da mu bodo domači in prijatelji na predvečer njegove okrogle obletnice kako zakuhali, je bil nad mlajem, ki je bil z nemalo truda pripeljan vse izpod Velike planine, prav zares presenečen.

 

Kako bi tudi ne bil, kajti grčastega in rogovilastega viharnika izpod planine, ki mu je nadvse ljuba, se je držal še sneg, obenem pa se je pri Papeževih v Podjelšah zbrala res številčna množica obiskovalcev, ki so prišli Dušanu voščit ter mu zaželet še na mnoga zdrava leta.

 

Kot je v navadi, je bilo postavljanje mlaja pospremljeno tudi z zvoki harmonike, kljub viharnikovim številnim rogovilam, pa je na mlaju skorajda zmanjkalo prostora za vse tablice z napisi, na katerih je jedrnato zabeležena zgodovina najpomembnejših Dušanovih dosežkov.

 

Le-teh se je v šestih desetletjih nabralo prav lepo število, glede na Dušanovo vsesplošno aktivnost in zavzetost na različnih področjih, pa smo lahko prepričani, da se jih bo v prihodnjih desetletjih nabralo še več. Še posebej v primeru, če se Dušan ponovno odloči kandidirat za župana, k čemur ga že lep čas nagovarjajo številni prijatelji in znanci, ki so trdno prepričani, da bo znal, kot številne druge stvari, ki se jih je lotil v svojem življenju, dobro in uspešno voditi tudi kamniško občino.

Seveda s postavitvijo mlaja sinočnjega veselega druženja pri Papeževih v Podjelšah še zdavnaj ni bilo konec, saj se je, ob izvrstnem okrepčilu nadaljevalo še dolgo pod noč in bilo je prav luštno.

Duško, vse najboljše in še na mnoga zdrava vesela in plodovito ustvarjalna leta!