Naslovnica / NOVICE / Veselje od uradnem odprtju športnega igrišča v Mekinjah

Veselje od uradnem odprtju športnega igrišča v Mekinjah

Včeraj popoldne so imeli v Mekinjah pravi praznik, saj so z zabavnim programom in veselico tudi uradno odprli dolgo časa tako težko pričakovano športno igrišče, v zgraditev katerega je bilo vloženega nekaj let prizadevanj ter nemalo truda in dela.

Mekinjčani si za svoje športno igrišče vneto prizadevali že vrsto let, zato je najbrž povsem razumljivo, da so bile sinoči mekinjske ulice domala povsem prazne, saj ga najbrž ni bilo Mekinjčana, ki bi se ne udeležil slovesnega uradnega odprtja novega športnega igrišča, ki se nahaja na travniku kak lučaj od nekdanjega samostana.

Športno igrišče v Mekinjah. Foto: Občina Kamnik

Na novem igrišču, ki je bilo ob tej priložnosti zaradi nestanovitnega vremena pokrito s šotorom, se je zbralo staro in mlado, Mekinjčani pa medse niso pozabili povabiti vseh, ki so jim na takšen ali drugačen način pomagali pri uresničenju njihovih dolgoletnih sanj.

Slovesno odprtje novega športnega igrišča je bil pravi praznik, ki so ga na prenekaterih mekinjski hiši počastili tudi z izobešeno mekinjsko zastavo, se je začelo s poskočnicami Mestne godbe Kamnik, ki so jih s plesnimi gibi pospremile kamniške mažoretke.

Na odru so se zvrstili govori zahval in veselja. Zbrane so pozdravili in nagovorili predsednik ŠKD Mekinje Brane Golob, predsednik KS Mekinje Nace Koncilja, župan Marjan Šarec in ob koncu tudi podžupan in Mekinjčan Matej Slapar, ki se je vsem največjim podpornikom projekta zahvalil s skromnimi darili.

So se pa Mateju Slaparju, svojemu sokrajanu in podžupanu Občine Kamnik, ki je bil, povsem zasluženo, zagotovo nesporna zvezda sinočnjega popoldneva in večera, na svojstven, šaljivo-zabaven način oddolžili tudi njegovi sokrajani, ki so na ta način pokazali, da znajo ceniti ves njegov trud in prizadevanja, ki jih je vložil v izgradnjo igrišča, kar je skromnega Mateja Slaparja spravilo kar v precejšno zadrego.

Še posebej, ko so se ga, v bogatem in atraktivnem spremljevalnem programu prireditve, nadvse simpatično z igranim programom »privoščili« mekinjski osnovnošolski otroci, ki so v satirično-šaljivem igranem programu znali namigniti tudi to, da bi zdaj, ko je igrišče zgrajeno, potrebovali še pločnik do zaselka Podjelše.

Da bo novo športno igrišče deležno tudi božjega varstva, je z blagoslovom poskrbel mekinjski župnik Pavel Pibernik, s simboličnim prerezom traku, pa so novo mekinjsko pridobitev družno odprli, predsednik Krajevne skupnosti Mekinje Nace Koncilja, podžupan Matej Slapar in župan Marjan Šarec.

Za pestro in atraktivno kulturno popestritev sinočnjega dogajanja na novem športnem igrišču v Mekinjah so učenci Podružnične šole Mekinje, akrobatsko-gimnastična skupina učencev Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, mladi harmonikarji Podružničnih šol Mekinje in Nevlje, Matic Smolnikar z Ines Kern ter Mestna godba Kamnik in kamniške mažoretke, prireditev pa je, kot vedno spretno, povezoval dolgoletni kamniški kulturni delavec, prav tako Mekinjčan, Tone Ftičar.

 

Z uradno slovesnostjo ob odprtju novega športnega igrišča še ni bilo konec, saj se je program, še pozno v noč, nadaljeval z, že dolgo tega obljubljeno veselico s skupino Galop in zvezdniško nekoliko muhastim Jasminom Stavrosom.

Fotogalerija