Naslovnica / NOVICE / Veselje s kmečkimi ženami in ansamblom Petra Finka

Veselje s kmečkimi ženami in ansamblom Petra Finka

Veseli torek s Podokničarjem je tokrat minil v znamenju ansambla Petra Finka, za vesele viže med oddajo je poskrbel Ansambel Zajc, mize v gostilni Pri planinskem orlu, pa so zasedle dekleta in žene Društva kmečkih žena Kamnik-Komenda.

Ansambel Petra Finka je nastal leta 1992, od nastanka naprej, pa je stalen gost odrov slovenske narodno-zabavne glasbe. Podokničar se je, kakor vedno, na prihod svojih goste tudi tokrat temeljito pripravil, tako da sta bila tudi Peter Fink in Denis Zupan, ki sta predstavila delo ansambla, kar nekoliko presenečena, ampak tega smo v oddaji Veselje s Podokničarjem, ki je prav zaradi tega še bolj zanimiva, nekako že kar vajeni.

stoletnik_joze_pregled121

Ansambel je v zadnjih letih sicer doživel nekaj sprememb v članski zasedbi, kar pa na njegovo delovanje, bržčas predvsem po zaslugi svojega vodje, ostaja eden izmed najbolj prepoznavnih in boljših na slovenski narodno-zabavni glasbeni sceni.

Že na začetku, še izven kamer, pa sta bila gosta znašla skorajda v nevarnosti, saj je Peter Fink, na nedolžno vprašanje Podokničarja, če morda tudi sam prihaja s kmetije, iskreno, ampak malce nepremišljeno odgovoril z: »Bog ne daj!«, kar je povzročilo, da je vesela druščina Društva kmečkih žena Kamnik-Komenda, ki je bila oborožena tudi s pletilkami, brž glasno protestirala. Na srečo, se je Peter Fink, ob pomoči svojega kolega Denisa, znal izvleči z opravičilom, da ima olajševalno okoliščino, saj njegovo družino, razen njega, povečini sestavljajo zgolj ženske, zato so mu, ob omembi njihovega števila, kamniške kmečke žene spodrsljaj z veseljem odpustile.

stoletnik_joze_pregled501

Kamniške kmečke žene in dekleta so prav zabavna druščina, ki so imele nedavno tega, prav v gostilni Pri planinskem orlu, svoj občni zbor, o čemer smo pisali tudi na naših spletnih straneh. Društvo v katerem se združujejo tudi zaradi tega, da lahko vsaj občasno pobegnejo od svojih vsakodnevnih opravil, najbrž pa tudi svojih (sitnih) dedcev, ni namenjeno zgolj zabavnemu druženju, ampak se pri tem tudi izobražujejo ter udeležujejo najrazličnejših aktivnosti.

Delo društva sta na kratko predstavili Cvetka Ristovski in Irena Hribernik, ki pa jima sploh ne bi bilo potrebno kaj dosti govoriti, saj so bile dovolj zgovorne že same mize, ki so jih, iz svoje kože pač ne morejo, napolnile z raznovrstnimi sladkimi dobrotami.

stoletnik_joze_pregled71

Da pa gostom, predvsem pa gostjam ne bi bilo dolgčas, so s poskočnimi vižami poskrbeli člani zasedbe Ansambla Zajc. O ansamblu so konec lanskega leta sicer krožile govorice, da razpada, ampak ansambel, z nekaj kadrovskimi spremembami, še vedno deluje naprej, kar so pokazali tudi z nastopom v Podokničarjevi oddaji. Nič nenavadnega, saj imajo tudi pravi zajčki lastnost, da se znajo hitro razmnožiti.

stoletnik_joze_pregled441

Zelo rad, pa se razmnožuje tudi Krčmar, ki že izvaja kondicijske priprave za osamljene dni na Planini. V oddaji se je namreč prikazal s pinjo v rokah, ki jo je gonil s tako vnemo, da nehote lahko postane vzornik vseh fantovskih najstnikov, ki jih že daje pomlad.

stoletnik_joze_pregled351

Pomladno razpoložen, pa je bil tudi Orlov Janez, ki je znova pripravil kopico izvrstnih jedi, ob katerih se človeku pocedijo sline in ostane brez besed. Tokrat je manjkal le njegov vnuk Žiga, ki je imel službene obveznosti nekje na Štajerskem. Bržčas raziskuje recepte za znamenito štajersko kislo juho, tako da utegne biti že prihodnja rubrika “njami-njami” še bolj pestra kot običajno.

stoletnik_joze_pregled371

 

stoletnik_joze_pregled541

Kot pa najbrž že veste, je ponovitev oddaje nocoj, v soboto zvečer, na TV Golica.