Naslovnica / NOVICE / Veselo sejemsko dopoldne na Glavnem trgu

Veselo sejemsko dopoldne na Glavnem trgu

Zadnja sobota v mesecu je na kamniškem Glavnem trgu že dobri dve leti namenjena sejmarjenju z lokalnimi dobrotami, tako da je tudi današnje sobotno dopoldne potekalo v znamenju živahnega sejemskega utripa, ki je bilo popestreno tudi z etnološko obarvanim programom.

Četudi se ponudbi na stojnicah še pozna, da se nova sezona vrtnarjenja pravzaprav šele začenja, so stari znanci kamniške domače pridelave vseeno razstavili precej pisano izbiro dobrot, ki utegnejo dobrodošlo popestriti velikonočni jedilnik Kamničanov.

 

trzni_dan_3_2015671

Na tržnici so se s svojo ponudbo tokrat predstavili: Mesar Anton iz Kamnika, Iris Golob, Tinin vrt, Ribogojnica Mihovc, Kmetija Pr`Gabršk, Klavnica in domače mesnine Soud, Društvo podeželskih žena Tuhinjske doline, Kmetija Pibernik in Kmetija Jamšek, Hiša slaščic TARANGELA, Kmetija Žmoht, Ivankini krofi ter izdelovalka cvetnonedeljskih butaric Bernardka Kvas iz Spodnjih Palovč.

trzni_dan_3_2015331

Poleg že ustaljene ponudbe domačih dobrot je današnji tržni utrip potekal v znamenju skorajšnjega prihoda velike noči in cvetne nedelje, k čemur je pripomogla tudi zelo dobro obiskana delavnica izdelovanja butaric, ki jo je pripravila Sabina Romšak ter degustacija deset metrske potice velikanke, ki je presenetljivo hitro izginila v ustih številnih obiskovalcev.

trzni_dan_3_20151091

Razen prekrasnega sončnega vremena, ki se je po parih pustih in deževnih dneh nadvse prileglo, je k dobremu obisku današnjega tržnega dne, pripomogel tudi zanimiv spremljevalni, etnološko obarvan program, ki ga je povezovala Jana Jenko, in v katerem so na Glavnem trgu nastopili otroci Folklorne skupine Avrikelj, Ljudske pevke Predice, citrarka Tanja Zajc Zupan in pevka Teja Saksida ter Folklorna skupina Kamnik, obiskovalce, ponudnike in nastopajoče, pa sta pozdravila tudi podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi, ki je v času bolniške odsotnosti župana Marjana Šarca, prevzel večino obveznosti župana, ter v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport Franci Kramar.

Skratka, današnji sejemski tržni utrip je bil pisan in vesel kot že dolgo ne.