Naslovnica / Črna kronika / Vetrolom in dimniški požar

Vetrolom in dimniški požar

Močan veter je nekaj težav povzročil tudi na Kamniškem, na Selih pa so gasilci pogasili dimniški požar.

Vetrovna pustna nedelja gasilcem ni postregla s prazničnim vzdušjem, saj so morali posredovati na več različnih koncev, največkrat zaradi težav, ki jih je povzročil močan veter, na Selih pri Kamniku pa tudi zaradi dimniškega požara.

Dimniški požar na Selih

Ob 10-ih dopoldne so gasilci prejeli poziv, da so se v dimniški tuljavi stanovanjske hiše na Selih pri Kamniku vnele saje. Klicu na pomoč so se odzvali gasilci PGD Sela in PGD Kamnik, ki so dimniški požar pogasili, očistili dimniško tuljavo, prezračili prostore ter s termovizijsko kamero preventivno pregledali okolico dimnika, lastniku hiše pa odsvetovali kurjenje, dokler dimnika in kurilne naprave ne pregleda dimnikar.

Vetrolom

Že kmalu zatem, okoli 11.30, pa so bili gasilci obveščeni, da njihovo pomoč potrebujejo tudi stanovalci večstanovanjskega objekta na Cankarjevi cesti, na katerem je veter razkril strešno sleme.

 

Na pomoč so priskočili gasilci PGD Kamnik, ki so s pomočjo gasilske avto-lestve odstranili poškodovane strešnike, pregledali streho in zavarovali okolico objekta, s čemer so preprečili nevarnost in možnost morebitnih poškodb ljudi in premoženja. Na kraju so bili prisotni tudi policisti, ki so o vsem skupaj obvestili upravnika stavbe ter druge pristojne službe.

Zaradi nevšečnosti povezanih z močnim vetrom, so se morali na teren podati tudi gasilci PGD Gozd in PGD Kamniška Bistrica, ki so s cest odstranili podrto drevje.