Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2018 / Video: Posnetek finalnega soočenja kamniških županskih kandidatov Igorja Žavbija in Mateja Slaparja

Video: Posnetek finalnega soočenja kamniških županskih kandidatov Igorja Žavbija in Mateja Slaparja

V Mladinskem centru Kotlovnica se je sinoči odvilo finalno javno soočenje Igorja Žavbija in Mateja Slaparja, obeh preostalih kamniških županskih kandidatov, ki sta se uspela uvrstiti v drugi krog županskih volitev.

Soočenje, ki so ga družno pripravili in izvedli Mladinski svet Kamnik, Mladinski center Kotlovnica ter uredništvo portala Kamnik.info, je potekalo v precej sproščenem vzdušju, saj sta si protikadidata tekom razprave precej prizanašala, samo soočenje pa je bilo, razen odgovorom na nekatera aktualna vprašanja, v večji meri posvečeno predvsem spoznavanju razlik med obema županskima kandidatoma.

Le-ta sta si na nek način zelo podobna, saj imata podobne programe, obenem sta v preteklem mandatu oba opravljala tudi podžupansko funkcijo, kljub temu pa se je tekom soočenja pokazalo, da se bosta, v primeru, če bosta izvoljena, reševanja občinske problematike in županovanja lotila z vsaj nekoliko različnimi pristopi.

 

Volilni rezultati prvega so bili izjemno izenačeni, saj ju je ločilo vsega 71 glasov, tako da imata za izvolitev domala povsem izenačene možnosti, komu izmed njiju bodo volivke in volivci zaupali prihodnji županski mandat, pa bomo izvedeli v nedeljo zvečer, ko se bodo zaprla vrata kamniških volišč.

Glede na zelo izenačeno stanje, bo bržkone odločal glas vsakega polnoletnega občana oz. občanke, ki se bo podal na volišče in oddal svoj glas za tega ali onega županskega kandidata.

 

Še neodločenim volivkam in volivcem je morda pri odločitvi lahko v pomoč tudi posnetek sinočnjega soočenja, ki smo ga v živo prenašali tudi na FB profilu portala Kamnik.info, tudi s pomočjo vprašanj bralcev našega portala in občinstva, pa sta ga vodila moderator Matic Maček in Iztok Čebašek, urednik portala Kamnik.info.

Fotografije: Aleš Romaniuk

Posnetek soočenja