Naslovnica / Napovedi in obvestila / Vikend odprtih vrat na Veliki planini

Vikend odprtih vrat na Veliki planini

 Vikend, od 7. do 9. septembra, bo v srcu Slovenije potekal  vikend odprtih vrat, ko vas v petih občinah ter tudi na Veliki planini čakajo posebna doživetja z ugodnostmi in popusti!

Ker se je šola šele začela, učenja veliko še ne bo, zato izkoristite vikend ter se podajte novim dogodivščinam naproti. Na Veliki planini vas čakajo ugodnejše vozovnice za nihalko, v nedeljo pa brezplačen voden ogled po Veliki planini! Izkoristite vikend in obiščite pastirje, se razvajajte ob okusni domači kulinariki in se nadihajte svežega gorskega zraka.

Če pa iščete večdnevni oddih, vam v kampu Alpe ta vikend ponujamo 10-odstotni popust na bivanje. Na voljo so lesene alpske hišice za dve osebi, prosta mesta za avtodome kot tudi za šotore. Preživite vikend v neokrnjeni naravi pod zvezdami. Kamp Alpe je odlično izhodišče za izlet na Veliko planino ali na druge sosednje vršace Kamniško-Savinjskih Alp.

OD PETKA DO NEDELJE, 7.–9. septembra

  • 10 % popusta na povratne vozovnice s kuponom, objavljenim na spletni strani www.velikaplanina.si oz. z letakom ‘vikend odprtih vrat’.
  • 10 % popusta na povratne vozovnice s kuponom, objavljenim na spletni strani www.velikaplanina.si oz. z letakom ‘vikend odprtih vrat’.

Nihalka na Veliko planino

Nihalka na Veliko planino vozi že od leta 1964. Ekološki, hiter in varen način prevoza na Veliko planino je priljubljen tako med tujimi obiskovalci kot med domačimi gosti. Nihalka vas na planino pripelje v le petih minutah, pot pa lahko do pastirske vasi nadaljujete peš ali s sedežnico, ki vas pripelje na vrh Velike planine. Nihalka vozi od 8.30 do 18.00 vsake pol ure, sedežnica pa od 9.00 do 17.30.

 
Kamp Alpe pod Veliko planino

je tik ob spodnji postaji nihalke. Prijeten kamp v senci dreves ponuja prostor tako šotoristom kot avtodomarjem, najamete pa lahko tudi eno izmed 5 lesenih hišic. Rezervacije sprejemamo na booking@velikaplanina.si

NEDELJA, 9. septembra

  • Brezplačen voden ogled po Veliki planini

Ob nakupu vozovnice za nihalko se lahko brezplačno udeležite vodenega ogleda Velike planine z lokalnim turističnim vodnikom. Ob 10.30 se bomo zbrali na najvišji točki planine, Gradišče (vrh sedežnice), od koder se bomo podali po poteh pastirjev. Obiskali bomo pastirje, jamo Veternco, kapelo Marije Snežne ter Preskarjev muzej, kjer boste izvedeli vse o življenju pastirjev nekoč in danes. Vodeni ogled traja do 13.30.

 

Kupon ugodnosti za vikend odprtih vrat, najdete na naši spletni strani www.velikaplanina.si

Vabljeni na Veliko planino!

Velika planina d.o.o.