Naslovnica / ŠPORT / Vikend tretjih in četrtih mest za kamniške plavalke in plavalce

Vikend tretjih in četrtih mest za kamniške plavalke in plavalce

Plavalke in plavalci Plavalnega kluba Kamnik so minuli vikend nastopali na Pokalu Ježek v Ljubljani in na mednarodnem mitingu Ravne v Ravnah na Koroškem. Uspešen vikend je v soboto napovedala Živa Dobrovoljc, v disciplini 50 metrov prsno je zasedla tretje mesto, njen uspeh so v nedeljo ponovili najmlajši v Ljubljani, v konkurenci najboljših slovenskih in hrvaških klubov so zasedli tretje mesto.

Pokal Ježek je tradicionalno tekmovanje namenjeno mlajšim deklicam in dečkom, razvedrilnega značaja, ki ob koncu zimske sezone pomeni srečanje najmlajših plavalcev na tekmi, na kateri ne bodo obremenjeni z rezultati in limiti. Vsak tekmovalec lahko nastopa v vseh štirih disciplinah v svoji kategoriji. Zmagovalec pokala je plavalec z najmanjšim seštevkom časov vseh disciplin. Ekipnega zmagovalca določi seštevek dveh štafet (po ena iz vsakega dela). Vsak klub lahko prijavi največ dve štafeti. Nastopilo je 33 kamniških plavalk in plavalcev, priključila se jim je tudi štirinajsterica novih tekmovalcev, ki sicer svoje znanje pilijo v okviru programa Plavalna šola, si pa želijo pridobiti tudi prve izkušnje na čisto pravem plavalnem tekmovanju.

plavalni-klub-vikend1

Poleg obilice osebnih rekordov in uvrstitev blizu stopničk, tako v soboto kot v nedeljo, je vrhunec sledil prav na koncu, saj so ekipno zasedli odlično tretje mesto.

Skupni rezultati

plavalni-klub-vikend2

Najstarejši; Živa Dobrovoljc, Maja Helena Končar, Mihael Boštjan Končar, Lucija Pintar, Jernej Prebil, Jan Uršič, so zastopali barve kluba na Ravnah na Koroškem, kjer je mestno kopališče pokrito z montažnim balonom, o kakršnem v Kamniku na žalost lahko samo sanjamo. Na mednarodnem mitingu so kljub temu, da so sredi trening procesa, za njimi so tudi naporne priprave na Pokljuki, vsi posegali po osebnih rekordih. Za piko na i, je s tretjim mestom na 50 metrov prsno poskrbela Živa Dobrovoljc.

Sandi Uršič