Naslovnica / Črna kronika / Vinjen voznik ga je v krožišču izsilil in prevrnil na bok
Foto: PGD Kamnik

Vinjen voznik ga je v krožišču izsilil in prevrnil na bok

Vinjen voznik osebnega vozila je v krožišču pri Mengšu odvzel prednost vozniku kombija, zaradi česar se je kombi po trčenju prevrnil, poškodovanega in ukleščenega voznika kombija pa so iz vozila rešili gasilci.

Včeraj zvečer, okoli 18.30, je v krožišču obvoznice pri bencinskem servisu v Mengšu prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila in kombija.

Po informacijah Policijske uprave Ljubljana je, po do sedaj zbranih obvestilih, do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila zapeljal v krožišče ter odvzel prednost vozniku kombija, ki je že vozil v krožišču. Po trčenju se je kombi prevrnil na bok, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu.

Na kraju prometne nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik in PGD Mengeš, ki so zavarovali in razsvetlili prizorišče ter poskrbeli za urejanje prometa, obenem pa s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovanega voznika.

Ponesrečenca, ki so ga gasilci pomagali prenesti v reševalno vozilo, je oskrbela reševalna ekipa NMP Domžale, poškodovani voznik pa je bil nato z reševalnim prepeljan na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano. Drugi voznik k sreči ni bil težje poškodovan, vendar so ga pa reševalci vseeno preventivno pregledali na kraju samem.

Policisti so tekom postopka ugotovili, da je voznik osebnega vozila vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus pokazal, da ima 0.69 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, v nadaljevanju pa je bil omenjenemu vozniku odrejen tudi strokovni pregled.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje, o svojih ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Gasilci so tekom intervencije pomoč nudili tudi policistom, na koncu pa poskrbeli še za odstranitev in čiščenje posledic prometne nesreče, zaradi katere je bil promet v omenjenem krožišču oviran slabi dve uri oz. vse do 20:30.