Naslovnica / Črna kronika / Vir onesnaženja Mlinščice še ni znan

Vir onesnaženja Mlinščice še ni znan

Vzroki za včerajšnje onesnaženje Mlinščice na Duplici, ki je povzročilo tudi manjši pogin rib, zaenkrat še vedo niso pojasnjeni, občani pa zahtevajo odločno ukrepanje in izsleditev onesnaževalcev.

Včeraj popoldne, nekaj po 13. uri, je občan pristojne službe obvestil o onesnaženju Mlinščice, ki poteka od Titanovega jezu do Duplice in naprej do Šmarce, kjer se izlije v reko Kamniško Bistrico, saj je bila voda močno obarvana, na njeni gladini oz. na rešetkah elektrarne na Duplici, pa je bilo moč opaziti tudi poginule ribe.

Na prizorišču onesnaženja so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so opravili prve analize vode, ker pa le-te, v času jemanja vzorcev, niso pokazale večjih odstopanj, je bil na pomoč poklican tudi mobilni ekološki laboratorij.

 

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana vzroki onesnaženja zaenkrat še niso pojasnjeni, so pa bili odvzeti vzorce vode ter obveščene tudi druge službe, ki so izvedle ukrepe v okviru njihovih pristojnosti. Policisti v zvezi z onesnaženjem Mlinščice, ki se je razširilo tudi v reko Kamniško Bistrico, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem sumov morebitnih kaznivih dejan, o svojih ugotovitvah pa bodo, tudi s pomočjo analiz odvzetih vzorcev ter zbranih obvestil, seznanili pristojno državno tožilstvo.

Kot smo uspeli izvedeti neuradno, naj bi onesnaženje izviralo nekje s kompleksa nekdanje tovarne Titan, ogorčeni občani, ki so že pošteno naveličani, da se onesnaževalcev v podobnih primerih največkrat ne odkrije, pa od pristojnih zahtevajo učinkovito ukrepanje in izsleditev onesnaževalca oz. onesnaževalcev.