Naslovnica / ŠPORT / Visoko priznanje Kolesarske zveze Slovenije za Cirila Grkmana – Cufija

Visoko priznanje Kolesarske zveze Slovenije za Cirila Grkmana – Cufija

Na Ljubljanskem gradu je sinoči potekalo tradicionalna podelitev priznanj najzaslužnejšim kolesarjem in klubom letošnje sezone, priznanje za dolgoletno uspešno delo na področju kolesarstva, pa je prejel tudi predsednik Kolesarskega društva Calcit Kamnik, Ciril Grkman – Cufi.

Naslov najboljše kolesarke in kolesarja v sezoni 2017 sta si prigarala Monika Hrastnik in Primož Roglič, z dolgoletnim požrtvovalnim delom na področju kolesarstva, pa si je prislužil tudi Ciril Grkman – Cufi, predsednik enega izmed najboljših in najuspešnejših gorsko-kolesarskih društev, kamniškega Kolesarskega društva Calcit Kamnik

Ciril Grkman oz. Cufi, kot ga kličejo prijatelji, je v športu, kot so zapisali na straneh športnega portala Prijavi.se, aktiven že vrsto let. Deluje tudi v lokalni športni zvezi, leta 1984 pa se je zapisal kolesarstvu. Z ekipo kolesarskih navdušencev je organiziral maratone, že od samega začetka pa je tudi direktor in glavni organizator uveljavljene in priljubljene dirke v olimpijskem krosu.

Pod njegovim vodstvom je leta 2011 klub poskrbel za oživitev ciklokrosa, organizirane pa so bile tudi dirke v eliminatorju, vzponu z MTB kolesi in enduru. Ciril Grkman je vesel in pozitiven človek z velikim posluhom za šport in soljudi. Zelo pomembna mu je vzgoja mladih športnikov. Temu v klubu poleg zagotavljanja čim boljših pogojev za člane kluba namenja veliko pozornosti. Je človek poln idej, odlikuje pa ga, da večino idej tudi izpelje.

Priznanja, ki ga je prejel predsednik njihovega kluba, so se na svoji FB strani razveselili tudi člani Calcit Bike Team-a, ki so ob njegovi fotografiji hudomušno zapisali, da je Cufi ob prejetju priznanja ostal brez besed, kajti vsi, ki dobrovoljnega in zgovornega Cirila poznamo vemo, da se to ne zgodi ravno prav pogosto.

Cufi, iskrene čestitke za zasluženo priznanje!

Foto: Calcit Bike Team