Naslovnica / Črna kronika / Vlom in tatvina: Previdno z neznanci, ki vas skušajo zamotiti ali zmamiti iz hiše

Vlom in tatvina: Previdno z neznanci, ki vas skušajo zamotiti ali zmamiti iz hiše

V dnevnem poročilu PU Ljubljana policisti poročajo o novem primeru drzne tatvine v katerem so neznanci oškodovanko iz hiše zmamili s pretvezo, da naj jim, zaradi izgradnje kanalizacije in asfaltiranja, pokaže meje parcele.

Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini iz stanovanjske hiše, ki se je zgodila 15. 7. 2016 okoli 10. ure. Neznani storilci so oškodovanko zamotili s pretvezo, da zbirajo podatke glede zamenjave kanalizacije in asfaltiranja ter da naj jim sama pokaže meje parcele. Oškodovanka jim je žal nasedla in zapustila hišo, kar so izkoristili pajdaši nepridiprava, ki jo je zamotil, vstopili v stanovanjsko hišo ter iz nje odtujili nakit in nekaj gotovine, po dejanju pa se odpeljali neznano kam.

Drzna tatvina se je sicer zgodila na območju Šiške, vendar bi utegnili nepridipravi, glede na to, da v številnih krajih občine Kamnik prav zdaj potekajo številna gradbena dela, podobno metodo izkoristiti tudi na Kamniškem, zato nekaj več previdnosti najbrž ne bo odveč, o tem pa seznanite še svoje starejše sorodnike, prijatelje in sosede, saj so starejši občani še posebej priljubljena tarča tovrstnih tolovajev.

Ne le ob stikih z neznanci, ampak nasploh, saj s PU Ljubljana poročajo tudi o novem primeru vloma v okolici Kamnika.

V času med 16. in 17. 6. 2016 so namreč neznani storilci vlomili v prodajalno v okolici Kamnika ter iz prostorov so odtujili gotovino. Z dejanjem so podjetje oškodovali za nekaj sto evrov, policisti pa zlikovce še iščejo.