Naslovnica / Črna kronika / Vloma v Komendi in v Šmarci

Vloma v Komendi in v Šmarci

V novo delovno leto so očitno vstopili tudi vlomilci, saj so policisti v zadnjih dneh obravnavali kar dva vloma, in sicer v stanovanjsko hišo v Komendi ter v gostinski lokal v Šmarci.

O vlomu v stanovanjsko hišo v Komendi so bili policisti obveščeni že v petek okoli 18. ure. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so policisti z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznani storilec izkoristil čas odsotnosti lastnikov, vlomil skozi okno, pregledal prostore in odtujil 1500 HRK ter mobilni aparat starejše izvedbe, s čemer je lastnika stanovanjske hiše oškodoval za okoli 750 evrov.

Danes zjutraj, okoli 4. ure, pa so bili policisti obveščeni tudi o vlomu v gostinski lokal v Šmarci, kamor je neznani storilec vlomil skozi vrata, nato pa pri točilnem pultu odtujil menjalni denar v višini 40 evrov. Policisti so ob ogledu kraja zavarovali sledi, ki jih je za seboj pustil vlomilec, le-te pa bodo posredovane v nadaljnjo analizo.

Vlomilci so bili dejavni tudi na območju Domžal, kjer so ukradli nakit, v obeh primerih vlomov na območju PP Kamnik, pa policisti še naprej nadaljujejo s svojim delom.