Naslovnica / Črna kronika / Lastnik lokala na Klavčičevi udaril občana in mu grozil, da ga bo ustrelil
Simbolična fotografija.

Lastnik lokala na Klavčičevi udaril občana in mu grozil, da ga bo ustrelil

Kamniški policisti imajo kljub policijski stavki polne roke dela, saj so vlomilci v minulem tednu udarili kar trikrat. Vlomljeno je bilo vstanovanjski hiši v Komendi in v Kamniku, kjer je bilo na Perovem vlomljeno tudi v avtosalon od koder je vlomilec odnesel različne avtoplašče. Policisti so zaplenili tudi petarde na OŠ Marije Vere, obravnavali delovno nesrečo ter nasilnega lastnika lokala s Klavčičeve, ki je udaril občana in mu zagrozil, da ga bo ustrelil.

Vlom v hišo v Komendi
08.12.2015 – Policisti policijske postaje Kamnik so bili poslani na vlom v stanovanjsko hišo v Komendi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaenkrat še neznani storilec v popoldanskem času na vzvod s primernim orodjem vlomil skozi balkonsko okno, vstopil v notranjost hiše jo pregledal, vendar ničesar odtujil. Nastala je materialna škoda za okoli 800 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Vlom v hišo v Kamniku
09.12.2015 – Policisti policijske postaje Kamnik so bili poslani na vlom v stanovanjsko hišo v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec ponoči s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi terasno okno in tako vstopil v notranjost hiše. Ropot je prebudil oškodovanko in hkrati pregnal nepridiprava. Nastala je materialna škoda na objektu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Petarde na OŠ Marije vere
09.12.2015 – Policijska postaja Kamnik je bila s strani ravnateljice OŠ M. Vere obveščena, da so učencu zasegli škatlo s petardami. Na kraju je policistka proti potrdilu zasegla original zapakirano škatlo s 100 kom petard in 1 kom nepakirane petarde oboje z napisom Original Schweizer Kracher ter bel vžigalnik z napisom Muller. Petarde bodo poslane na uničenje. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

Vlom v avtosalon na Perovem
10.12.2015 – Policisti policijske postaje Kamnik so bili poslani na vlom v avto salon na Perovem. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec preko noči s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi večja dvokrilna vrata trgovine in si tako omogočil vstop v notranjost objekta, kjer je izvršil tatvino zimskih avtoplaščev različnih dimenzij in znamk. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča v Šmarci
11.12.2015 – Policisti PP Kamnik so v Šmarci obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu zapeljal v drog javne razsvetljave in se k sreči ni poškodoval. Nastala je skupna mat. škoda za okoli 5000 EUR. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZPRCP 37-5-2.

Nesreča pri spravilu lesa
12.12.2015 – Policisti PP Kamnik so bili poslani na območje Bele, kjer je prišlo do delovne nesreče. Na kraju ugotovljeno, da je občan namestil “zajlo” okoli drevesa in ga s pomočjo vitla, kateri je bil nameščen na traktor poskušal izvleči. Pri tem se je traktor prevrnil na občana. Omenjeni je zadobil hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom ZD Kamnik na UBKC. Tuja krivda izključena in sledi poročilo na ODT.

Lastnik lokala udaril občana in mu grozil, da ga bo ustrelil
13.12.2015 – Policisti PP Kamnik so bili poslani na intervencijo na Klavčičevo ulico. Na kraju ugotovljeno, da je lastnik lokala mimoidočega občana ogovoril, udaril v obraz in mu zagrozil, da ga bo ustrelil. Oškodovanec se je zglasil na PP Kamnik in podal kazensko ovadbo zaradi ogrožanja varnosti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.