Naslovnica / Črna kronika / Vlomilci so ukradli nakit, orodje, vzmetnice in toaletne kotličke
Simbolična fotografija

Vlomilci so ukradli nakit, orodje, vzmetnice in toaletne kotličke

Vlomilci so iz stanovanjske hiše v okolici Kamnika odnesli za več tisoč evrov nakita, informacije o številnih vlomih pa v teh dneh prihajajo tudi iz okoliških občin.

Policisti so včeraj v  okolici  Kamnika obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec vstopil z vlamljanjem pritličnega okna, nato pa iz prostorov hiše odnesel zlatnino, s čemer je lastnika oškodoval za okoli 5.000 evrov.

Podoben primer vloma so policisti včeraj obravnavali tudi v Domžalah, kjer je vlomilec iz stanovanjske hiše prav tako odnesel nakit ter lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

Na udaru vlomilcev pa so tudi proizvodni in skladiščni prostori, saj so neznani storilci v industrijski coni v Žejah predvčerajšnjim vlomili v gradbeni kontejner, iz katerega so odtujili različno orodje za krivljenje bakra in plinski grelec, ter povzročili za okoli 2.000 evrov škode.

O različnih vlomih, ki kažejo na to, da vlomilci med prazniki ne nameravajo počivati, pa poročajo tudi iz drugih bližjih oz. sosednjih občin.

Mengšu  so namreč neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, iz skladišča pa odnesli več  posteljnih  vzmetnic, s čemer so podjetje oškodovali za okoli 5.000 evrov. Izgleda pa, da si vlomilci ne bodo zgolj mehko postlali, ampak bodo opremljali tudi sanitarije, saj so v Trzinu vlomili v novogradnjo, iz katere so odtujili sanitarne kotličke ter povzročili za kakih 2.000 evrov škode.