Naslovnica / Črna kronika / Vlomilski “kmetovalec” bo baliral

Vlomilski “kmetovalec” bo baliral

Policisti iščejo vlomilca, ki je vlomil v skladišče v Komendi in odnesel folijo ter mrežo za baliranje.

Vse kaže, da se tudi vlomilci že pospešeno pripravljajo na novo sezono kmetovanja, saj so bili policisti včeraj, 14. 3. 2016, dopoldne obveščeni, da je nekdo vlomil v skladišče na območju Komende ter odnesel večjo količino balirne mreže in folije.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti z ogledom kraja in zbranimi obvestili ugotovili, da je neznani storilec, lahko pa, da jih je bilo tudi več, med vikendom na dvižnih vratih skladišča izrezal odprtino in vstopil v notranjost, od koder je odtujil folijo in mrežo za baliranje.

Neznani zlikovec z veseljem do kmetovanja in baliranja sena je z dejanjem povzročil za približno 3500 evrov škode, policisti pa ga še iščejo.

Pričujoča novička najbrž lahko služi tudi kot opozorilo vsem kmetovalcem, ki bi jim morda kdo, seveda brez računa, v kratkem utegnil ponujati balirno mrežo in folijo po posebej ugodni oz. dobesedno “akcijski” ceni. Tovrstnih dejavnosti tolovajskih “kmetovalcev” namreč, kljub morebitnemu “prihranku”, ne gre podpirati, saj se lahko naslednjič spomnijo, da svoji “stranki” odpeljejo balirko, ali kak drug kmetijski stroj, kar se, tudi v naših koncih, vse prerado dogaja.