Naslovnica / Črna kronika / Vlomilci obiskali več planinskih koč na planini
Simbolična fotografija.

Vlomilci obiskali več planinskih koč na planini

Kamniški zlikovci in tolovaji so se očitno začeli ukvarjati tudi s planinarjenjem oz. rekreacijo, saj so policisti včeraj obravnavali vlom v več planinskih koč na območju Velike oz. Male planine, precej dela pa so imeli policisti prejšnji teden tudi s krajami, vlomi in goljufijami ter tudi s prepogostimi prometnimi nesrečami.

Kronika policijske postaje Kamnik ( od 25. 1. do 31. 1. 2016 )

Goljufija pri nakupu mobilnega telefona
25. 1. 2016 – Policisti PP Kamnik so obravnavali goljufijo pri nakupu mobilnega telefona. Z razgovori je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s podpisom druge osebe v prodajalni mobilnih telefonov v Kamniku vzel telefon in s tem podjetje oškodoval za 650 eurov. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Na javnem parkirišču ostal brez platišča in pnevmatike
26. 1. 2016 – Obravnavali smo tatvino platišča s pnevmatiko. Neznanec je na enem izmed javnih parkirišč v Kamniku s parkiranega vozila odtujil platišče s pnevmatiko in s tem prijavitelja oškodoval za cca. 400 eurov. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V Kamniku ukradli avto
27. 1. 2016 – Policisti PP Kamnik so enem izmed Kamniških javnih parkirišč obravnavali tatvino osebnega avtomobila znamke VW Caddy. Storilec ga je namreč preko noči na neznan način spravil v pogon in se z njim odpeljal v neznano kam. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za cca. 12.000 eurov. Z zbiranjem obvestil in dokazov pa smo policisti PP Kamnik še istega dne odkrili osumljenca in mu odvzeli prostost ter opravili hišne preiskave. Dne 28.1.2016 je bil osumljeni izročen v postopek pri dežurnem preiskovalnem sodniku Okrožnega sodišča v Ljubljani, ta pa je zanj odredil pripor.

Z avtom oplazil peško
27. 1. 2016 – Obravnavali smo prometno nesrečo v kateri je bila udeležena peška. Z razgovori je bilo ugotovljeno, da je v Kamniku voznik osebnega avtomobila na območju Most z vozilom oplazil mlajšo peško, ki je pravilno prečkala prehod za pešce. Peška je sama iskala zdravniško pomoč v ZD Kamnik in je zadobila lažje telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča s poškodbami
29. 1. 2016 – Na Policijski postaji Kamnik se je zglasila udeleženka prometne nesreče v kateri se je poškodovala. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je udeleženka vključevala na glavno cesto z dovoza, pri tem pa izsilila prednost drugi voznici, ki je z vozilom trčila vanjo. Ena od udeleženk se je lažje poškodovala in je sama iskala zdravniško pomoč. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Vlom v stanovanje v Mostah
30. 1. 2016 – Policisti so bili poslani v stanovanje v Mostah, kjer je neznani storilec izkoristil odsotnost stanovalcev ter na vzvod vlomil skozi okno pritličnega stanovanja. Iz notranjosti je odtujil več kosov nakita. S tem je oškodovanko oškodoval za cca. 1.200 eurov. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca.

Vlom v več planinskih koč na Marjaninih njivah
31. 1. 2016 – Policisti PP Kamnik so bili poslani na Marijanine njive, kjer je neznani storilec vlomil v štiri planinske koče in iz notranjosti pobral več stvari. S tem je lastnike koč oškodoval skupno za cca. 2.300 eurov. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.