Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Vodenje ZTŠK Kamnik bo, kot vršilec dolžnosti, ponovno prevzel Franci Kramar

Vodenje ZTŠK Kamnik bo, kot vršilec dolžnosti, ponovno prevzel Franci Kramar

Vodenje Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik bo, po odstopu dr. Tomaža Simetingerja, ki na položaju direktorja zavoda ni zdržal niti eno leto, bo na predlog Sveta zavoda, začasno znova prevzel Franci Kramar – Cico, ki je nalogo vršilca dolžnosti precej uspešno opravljal že pred leti.

V sporočilu za javnost, ki so ga, po današnji seji Sveta zavoda posredovali z Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, je navedeno, da naj bi Franci Kramar, kot vršilec dolžnosti, največ za leto dni prevzel s 1. decembrom letošnjega leta, medtem, ko naj bi bil nov razpis za prosto mesto direktorja zavoda objavljen predvidoma šele prihodnje leto.

V izjavi za javnost je predsednica Sveta zavoda Martina Jerše povedala: »Da vodenje Zavoda prevzema vršilec dolžnosti, smo se odločili zaradi dolgotrajnega postopka izbire in imenovanja direktorja. Po izvedenem razpisu in zaslišanju kandidatov mora namreč pred dokončnim imenovanjem predlog sveta Zavoda pridobiti še soglasje občinskega sveta. Celoten postopek razpisa z razumnim rokom prijave bi zelo težko izvedli do 1. decembra. V izogib temu, da bi Zavod po tem datumu ostal brez uradne osebe, smo se odločili za izvedbo postopka imenovanja vršilca dolžnosti. Franci Kramar je že sedaj nadomeščal direktorja v njegovi odsotnosti, dobro pozna vodenje Zavoda in zato je za nemoteno tekoče delo na Zavodu primerna izbira v tem ključnem trenutku, ko se pripravlja program za prihodnje leto.«

Predlog o imenovanju Francija Kramarja za vršilca dolžnosti morajo sicer potrditi še občinski svetniki in svetnice,  kar pa bo, glede na še ne tako davne nedavne dobre izkušnje s Francijem Kramarjem, kot vršilcem dolžnosti, bržkone zgolj formalnost.

Odločitev, da naj bi bil razpis za novega direktorja objavljen šele prihodnje leto, pa nas lahko navdaja tudi z manjšim upanjem, da se bodo razmere v Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, vsaj v smislu vodenja zavoda, slednjič vendarle vsaj nekoliko normalizirale in uredile, saj se ne ponavlja zgodba izpred slabega leta dni, ko se je, tudi zaradi političnih pritiskov, z izbiro novega direktorja strašno mudilo.

V primeru, da bo Franci Kramar, tako kot prvič, mandat vršilca dolžnosti tudi tokrat opravljal celo leto oz. celo še dlje, pa bo imenovanje novega direktorja ZTŠK Kamnik zaupano tudi novemu Svetu zavoda, saj obstoječemu, ki s svojimi izbirami očitno ni imel prav srečne roke, v prihodnjem letu poteče mandat.