Naslovnica / Črna kronika / Voznica Clia je v centru Kamnika na prehodu povozila pešca in zbežala

Voznica Clia je v centru Kamnika na prehodu povozila pešca in zbežala

Zaenkrat še neznana voznica osebnega avtomobila znamke Renault Clio, ki jo policisti intenzivno iščejo, je dopoldne, na prehodu za pešce v neposredni bližini kamniškega sodišča, zbila pešca in se odpeljala naprej, ne da bi zaustavila in poškodovanemu pešcu nudila pomoč in svoje podatke.

Danes, nekaj po 10. uri  dopoldne, ko so imele kamniške urgentne službe še polne roke dela z intervencijo na obvoznici, so bili kamniški policisti in gasilci obveščeni o novi prometni nesreči, do katere je prišlo v središču Kamnika in v kateri je bil poškodovan pešec.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti na kraju dogodka z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja ugotovili, da je pešec, v neposredni bližini stavbe Okrajnega sodišča Kamnik, na prehodu za pešce pravilno prečkal cesto, nakar je iz smeri Žal proti Glavnemu trgu pripeljala, za zdaj še neznana voznica osebnega vozila znamke Renault Clio in ga sredi vozišča zbila oz. mu zapeljala čez nogo.

Za nameček je voznica s kraja nesreče odpeljala, ne da bi nudila podatke ali pomoč poškodovanemu pešcu, zaradi česar jo policisti intenzivno iščejo z namenom izsleditve.

Prvo pomoč so poškodovanemu pešcu nudili gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, v nadaljnjo oskrbo pa so, ker so bile vse kamniške ekipe zasedene z nesrečo na obvoznici, poškodovanca prevzeli reševalci NMP Domžale, ki so ga prepeljali na zdravljenje v Ljubljano.