Naslovnica / Črna kronika / Voznica je izsilila motorista

Voznica je izsilila motorista

Pri glavni avtobusni postaji v Kamniku je voznica osebnega vozila odvzela prednost motoristu, ki se je v neizogibnem trčenju poškodoval, gasilci pa so z gasilsko avto-lestvijo še enkrat odšli na pomoč v Loko pri Mengšu.

Včeraj, 26. 6. 2022, okoli 10. ure, so bile kamniške urgentne službe obveščene, da je na Maistrovi ulici, v neposredni bližini avtobusne postaje, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je nesrečo povzročila voznica osebnega vozila, ker je voznica pri vključevanju v promet iz smeri avtobusnega postajališča, odvzela prednost motoristu, ki se je v tistem trenutku pripeljal iz smeri obvoznice, zaradi česar je prišlo do trčenja.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so poskrbeli za zavarovanje kraja nesreče ter nudenje prve pomoči lažje poškodovanemu motoristu, ki je v nezgodi k sreči utrpel zgolj lažje površinske poškodbe.

Gasilci so obenem poskrbeli tudi za odstranitev razlitih motornih tekočin, nudili pomoč pri nalaganju motorja na vozilo avtovleke, na koncu intervencije pa so poskrbeli še za očiščenje cestišča.

Policisti zoper povzročiteljico nesreče vodijo prekrškovni postopek.

Pomoč v Loki pri Mengšu

Le malo pred intervencijo na Maistrovi ulici, pa so bili gasilci PGD Kamnik, okoli 9.30, zaprošeni tudi za tehnično pomoč z gasilsko avto-lestvijo v Loki pri Mengšu, kjer so kriminalisti preiskovali vzroke sobotnega požara v ostrešju večstanovanjskega objekta.

Fotografije: PGD Kamnik