Naslovnica / Črna kronika / Voznica skoraj porušila hišo v Srednji vasi

Voznica skoraj porušila hišo v Srednji vasi

V Srednji vasi je včeraj zvečer prišlo do prometne nesreče, ki jo je, domnevno zaradi prevelike oz. neprilagojene hitrosti, povzročila 38-letna voznica osebnega vozila, ki je najprej trčila v odbojno ograjo, nato pa še v stanovanjsko hišo.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do nesreče prišlo nekaj po pol deveti zvečer, policisti pa so z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili ugotovili, da je 38-letna voznica z osebnim vozilom vozila po regionalni cesti iz smeri Ločice proti Kamniku.

V Srednji vasi  je v desnem ovinku, domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala na nasprotni vozni pas ter izven vozišča najprej trčila v odbojno ograjo, nato pa še naprej v stanovanjsko hišo.

Voznica taxija je po podatkih policije utrpela lahke telesne poškodbe in je bila z reševalnim vozilom NMP Kamnik odpeljana v ljubljanski klinični center, v nesreči pa je bil prav tako lažje poškodovan tudi 37-letni potnik, ki je tudi bil prav tako odpeljan z reševalnim vozilom.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulator na vozilu, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi ter z avtodvigalom dvignili poškodovano vozilo nazaj na cesto, kjer je vozilo prevzela avto vleka.

 

Po grobi oceni je v nesreči nastalo za nekaj tisoč evrov škode, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper voznico ustrezno ukrepali.