Naslovnica / NOVICE / Vozniki pozor: Upoštevajte spremenjeno prometno signalizacijo

Vozniki pozor: Upoštevajte spremenjeno prometno signalizacijo

K zastojem in prometni zmedi, ki na območju Kamnika vlada zaradi del na kamniški obvoznici, v veliki meri prispevajo tudi voznice in vozniki, ki ne upoštevajo spremenjene prometne signalizacije ter vozijo kar »na pamet«, kar ni zgolj nespametno, ampak tudi zelo nevarno.

Zaradi del, ki so se v tem tednu začela na južnem delu kamniške obvoznice, na povezovalni cesti med obvoznico in Ljubljansko cesto, še posebej pa na križišču pri pošti na Duplici, prihaja do zgoščenega prometa in občasnih zastojev, ki so še posebej izraziti v času prometnih konic.

Zastojev in prometne zmede, ki jih s svojo prisotnostjo in pomočjo, predvsem turistom in voznikom tovornjakov, poskušajo ublažiti tudi redarji, pa ne gre pripisati zgolj spremenjeni prometni ureditvi, ampak v veliki meri tudi voznicam in voznikom, ki ne upoštevajo oznak in prometne signalizacije.

Še posebej kritično je na križišču pri pošti na Duplici, kjer vozniki, ki pripeljejo iz smeri Kamnika NIMAJO PREDNOSTI pred vozili, ki se pripeljejo iz povezovalne ceste proti obvoznici. Na to jasno opozarja tako prometni znak na katerem je označena prednostna cesta, še bolj pa STOP znak, za katerega pa se vse preveč voznic in voznikov sploh ne zmeni.

Prav tako NIMAJO PREDNOSTI vozniki, ki se peljejo po Ljubljanski cesti iz smeri Duplice proti Kamniku! Prednost imajo vozila, ki se pripeljejo po povezovalki z obvoznice!

Za vsak slučaj, za vse tiste, ki ste že pozabili CPP, če se skozi križišče pri pošti na Duplici peljete po Ljubljanski cesti naravnost NIMATE PREDNOSTI!

K sreči zaradi tega, vsaj za enkrat, še ni prišlo do kake hujše prometne nesreče, priložnostni redarji, ki so v pomoč predvsem povsem izgubljenim tujcem, pa znajo povedati, da vse preveč, povečini kamniških voznic in voznikov, vozi povsem na pamet, kar nemalokrat pripelje do nemogočih in tudi prevej nevarnih situacij v križišču, ki po nepotrebnem, še posebej ob prometnih konicah, povečujejo zastoje in gnečo.

 

Zato vse voznike in voznice pozivamo, da naj dosledno upoštevajo začasno prometno signalizacijo, predvsem pa naj vozijo počasi in strpno ter z vožnjo ne ogrožajo sebe in drugih.