Naslovnica / ŠPORT / Vreme ni ustavilo tekačev v Češnjicah: Najhitrejša Gašper Bregar in Tina Klinar

Vreme ni ustavilo tekačev v Češnjicah: Najhitrejša Gašper Bregar in Tina Klinar

Tekači in tekačice so se danes na 12. češnjiškem teku – Memorialu Zdravka Berlica pomerili na državnem prvenstvu v gorskih tekih v disciplini gor-dol, tekmovanje pa je štelo tudi za slovensko pokalno tekmovanje v gorskih tekih in kamniški tekaški občinski pokal.

Muhasto vreme, ki je zadnje dva vikenda zakrivilo odpoved marsikatere prireditve, ni ustavilo gorskih tekačev in tekačic, ki so se v dopoldanskih urah zbrali v Češnjicah na 12. češnjiškem teku, ki je tokrat štelo tudi kot državno prvenstvo v disciplini gor-dol ter obenem prinašalo točke tudi v seštevek gorsko tekaškega Pokala Slovenije.

Z razmočeno, 10 kilometrov dolgo progo, na kateri so morali tekmovalci in tekmovalke premagati 460 metrov višinske razlike, sta najhitreje opravila Gašper Bregar (KGT Papež) med člani, in Tina Klinar med članicami.

Gašper Bregar je s časom 39:39,87 prehitel Timoteja Bečana, ki je na drugem mestu zaostal za 40 sekund, medtem ko je Domen Potočnik na tretjem mestu zaostal še za minuto več.

Zmagovalka med članicami Tina Klinar je progo pretekla v 49. minutah, 26 sekundah in 84 stotinkah, z dobro minuto zaostanka, pa ji je sledila Mojca Koligar (KGT PAPEŽ KAMNIK) ter tretje uvrščena Sara Jaklič (TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA), ki je za progo potrebovala še 30 sekund več.

Med mladinci, ki so se pomerili na 4,17 kilometrov dolgi progi s 190 metri višinske razlike, je bil najhitrejši Mark Bogataj (SPORTKA ŽIRI). Drugi je bil Tine Hren (TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA), tretji pa Tine Habjan (KGT PAPEŽ KAMNIK).

Državna prvakinja med mladinkami je postala Katja Podobnik (ŠD TABOR ŽIRI), druga je bila Nuša Mali (ŠKD SELA PRI KAMNIKU) in tretja Ana Meta Dolinar (AD MASS LJ).

Med mlajšimi veterani je slavil Miran Cvet (KGT PAPEŽ KAMNIK), drugi je bil Metod Bregar (KGT PAPEŽ KAMNIK) in tretji pa Boštjan Pintar, medtem ko je bila med mlajšimi veterankami najhitrejša Andreja Godec (AD ŠTAJERSKA), druga pa Aleša Lotrič Dolinar.

Najhitrejši med starejšimi veterani je bil Simon Strnad (ŠD NANOS PODNANOS), drugo mesto je osvojil Milan Vivod (ŠD TEAM MOZIRJE) ter tretje Zdenko Mraz (AD ŠTAJERSKA). drugi je bil Bine Petek (ŠD ŠMARTNO) in tretji Nejc Romšak, medtem ko je bila najhitrejša starejša veteranka Mihaela Tušar (ŠD NANOS PODNANOS), druga je bila Urša Trobec (KGT PAPEŽ KAMNIK) in tretja Ivica Žlogar (LJUBLJANA).

Državni prvak med mlajšimi dečki je postal Žan Šubic (ŠD TABOR ŽIRI), drugo mesto je osvojil Tanej Fatur (AK POSTOJNA),  tretje pa Nik Romšak (KGT PAPEŽ KAMNIK).

Živa Slapšak (AK SEVNICA) je bila prva med mlajšimi deklicami, druga je bila Iza Vencelj (AK SEVNICA) in tretja Viktorija Dolinšek (KGT PAPEŽ KAMNIK).

Z naslovom državnega prvaka in zlato medaljo se je med dečki okitil Izak Poljanšek (KGT PAPEŽ KAMNIK), drugi je bil Tomi Bajc (AK SEVNICA) in tretji Lenart Dolinar (AD MASS LJ), med deklicami pa je postala državna prvakinja Loti Rotar (TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA), druga je bila Ajda Slapšak (AK SEVNICA) in tretja Lucija Medja (AK RADOVLJICA).

Aljaž Luznar (ŠD TABOR ŽIRI) je bil najhitrejši starejši deček, drugi je bil Tomaž Selšar (AK SEVNICA) in tretji Pavel Kerkoč (ŠD NANOS PODNANOS), med starejšimi deklicami paje slavila MAJA PER (AK DOMŽALE), pred Zojo Levec (AK POSTOJNA) in Saro Durn (ŠD NANOS).

Najhitrejša med malčki, ki se že tradicionalno vsako leto pomerijo na Češnjiškem teku, pa je bila Rubi Osolnik.

Fotografije: Prijavim.se