Naslovnica / Črna kronika / Vremenske nevšečnosti: Na Kamniškem je k sreči razmeroma mirno

Vremenske nevšečnosti: Na Kamniškem je k sreči razmeroma mirno

Medtem ko iz številnih krajev po Sloveniji poročajo o hudih težavah, ki jih povzroča muhasto vreme z močnim vetrom in padavinami, je na Kamniškem razmeroma mirno, saj so zaenkrat zaradi podrtega drevja morali posredovati zgolj gasilci PGD Kamniška Bistrica.

Okrog pol osme zjutraj so bili gasilci PGD Kamniška Bistrica obveščeni, da je v Kamniški Bistrici, v bližini Firštove mize oz. odcepa za Predoselj, prek ceste podrto drevo. Gasilci so drevo razžagali in odstranili s ceste ter ponovno omogočili nemoten promet.

V bližnji okolici Kamnika je, po podatkih Prometno informacijskega centra za državne ceste, zaradi podrtega drevja v bližini Podvolovljeka zaprta tudi cesta Podlom – Kranjski Rak – Luče.

Policijska uprava Ljubljana pa je izdala opozorilo vsem voznikom, ki se odpravljajo na pot proti Kočevju, da je cesta zaradi vremenskih razmer na več mestih zaprta, saj zaradi močnega vetra in nevarnosti padanja dreves, sanacija razmer še ni možna.

Policisti zato vse voznike opozarjajo na previdnost ter svetujejo, naj se ne zadržujejo ob zaporah cest in na območjih, kjer obstaja možnost padanja dreves, ker je oboje zelo nevarno.

Po podatkih PU Ljubljana je bilo zaradi podrtega drevja na cestah zabeleženih tudi nekaj prometnih nesreč, v katerih pa je k sreči nastala zgolj materialna škoda.