Naslovnica / Črna kronika / Vrsta vlomov ter grozilno pismo babici in vnuku
Simbolična fotografija

Vrsta vlomov ter grozilno pismo babici in vnuku

V preteklem tednu so policisti znova obravnavali vrsto vlomov, tako v stanovanja, kot tudi v osebna vozila. Nepridipravi so vlomili v avto pri Vegradu pod Svetim Primožem ter dvoje tovornih vozil iz katerih so ponovno ukradli več kosov orodja. Vlomljeno je bilo tudi v stanovanji v Kamniku in Duplici ter klet, policisti pa so se med drugim ubadali tudi s krajami, vsiljivimi berači ter grozilnim pismom, v kateri je znana oseba grozila babici in njenemu vnuku.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 29. 2. do 6. 3. 2016)

 

Po pošti grozil babici in vnuku
29.02.2016 – Policisti smo prejeli prijavo kaznivega dejanja grožnje. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanka po pošti prejela pismo z grozilno vsebino zoper njo in njenega vnuka. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper znano osebo podali kazensko ovadbo.

V šoli so mu ukradli telefon
29.02.2016 – Na policijsko postajo Kamnik se je zglasil oškodovanec in prijavil tatvino mobilnega telefona na eni izmed srednjih šol v Kamniku. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je neznanec med uro telovadbe iz garderobe odtujil mobilni telefon znamke Samsung Galaxy, J500 FN, zlate barve. Nastala je materialna škoda za okoli 150 EUR. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Z granato na policijo
01.03.2016 – Na policijsko postajo Kamnik se je zglasil občan in prinesel topovsko granato, ki so jo policisti proti zapisniku o najdenih stvareh prevzeli. Gre za topovsko granato 120 mm iz 1. svetovne vojne, Poljski top, brez vžigalnika. Eksplozivno sredstvo je še istega dne prevzel pirotehnik iz MORS URSZR in jo odpeljal v tehnično skladišče slovenske vojske, kjer čaka na uničenje.

Vlom v stanovanje v Kamniku
01.03.2016 – Policisti so na mestni ulici v Kamniku obravnavali vlom v stanovanje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec tekom dopoldneva z lomljenjem cilindričnega vložka vlomil v stanovanje, ga pregledal in iz njega odtujil dva starejša notesnika, ter manjši digitalni fotoaparat znamke Canon. Nastala materialna škoda v višini 500 EUR. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča pri Qlandiji
01.03.2016 – Policisti so pri trgovskem centru Qlandia obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Na kraju ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila pri vključevanju iz parkirnega prostora izsilil prednost vozniku osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal po vozišču. Sopotnica v vozilu povzročitelja je zadobila lahke telesne poškodbe. Nastala je materialna škoda za okoli 3600 EUR. Policisti bodo povzročitelju izdali plačilni nalog po zakonu o pravilih cestnega prometa.

V Cirkusu ostal brez plašča
02.03.2016 – Policisti smo prejeli prijavo kaznivega dejanja Tatvine. Ugotovljeno je bilo, da se je oškodovanec nahajal v diskoteki Cirkus v Ljubljani, ko mu je neznanec odtujil plašč znamke ECO, temno modre barve. Nastala je materialna škoda za okoli 300 EUR. Sledi odstop kaznivega dejanja tatvine na policijsko postajo Ljubljana Vič.

Tatvina vodovodnih cevi
02.03.2016 – Policisti so na območju policijske postaje Domžale obravnavali tatvino vodovodnih cevi. Na kraju ugotovljeno, da je neznanec preko noči iz gradbišča odtujil 30 kosov vodovodnih cevi. Nastala je materialna škoda za okoli 6000 EUR. Tudi v tem primeru bomo kamniški policisti odstopili kaznivo dejanje tatvine v obravnavo na policijsko postajo Domžale.

Vlom v avto pod Svetim Primožem
02.03.2016 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo in sicer 500 metrov naprej od doma Vegrad proti Svetemu Primožu. Na kraju ugotovljeno, da je neznanec pristopil do osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz in s primernim orodjem razbil steklo na prednjih levih voznikovih vratih. Nato je delno preiskal notranjost vozila, vendar iz vozila ni ničesar odtuji. Na vozilu je nastala materialna škoda za okoli 400 EUR. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vlom v dvoje tovornih vozil
03.03.2016 – Tega dne smo policisti obravnavali še dva vloma v tovorna vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči z neznanim ostrim predmetom najprej poskušal vlomiti v tovorni del vozila, kar mu ni uspelo. Je pa v nadaljevanju razbil steklo na levem krilu zadnjih vrat in skozi nastalo odprtino oz. okno je segel v notranjost ter iz vozila odtujil kovček z električno vrtalko. Nastala je materialna škoda za okoli 1000 EUR. Enako je storil pri drugem tovornem vozilu, kjer je iz notranjosti odtujil tri kovčke z orodjem. Na kraju smo policisti zavarovali sledi kaznivega dejanja. Nastala je materialna škoda za drugo tovorno vozilo pa znaša okoli 3000 EUR. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Vsiljiva berača pred Lidlom
03.03.2016 – Na PP je poklical občan in povedal, da dva neznanca pred eno izmed trgovino v Kamniku vsiljivo beračita. Policisti so odšli na kraj in pregledali parkirišče pred trgovino ter širšo okolico, vendar oseb niso izsledil. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da gre po vsej verjetnosti za tuja državljana, ki sta uporabljala vozilo tujih registrskih oznak. Policisti bomo na podlagi pridobljenih podatkov poskušali ugotoviti identiteto in zoper njiju izvedli prekrškovni postopek.

Vlom v stanovanje na Duplici
04.03.2016 – Policisti so na območju Duplice obravnavali vlom v stanovanje. Na kraju ugotovljeno, da je neznanec tega dne med 11 in 13 uro s silo telesa odprl vrata in prišel v stanovanje. Iz stanovanja je odtujil dva polnilca za mobilni telefon in telefon znamke Samsung ter nekaj zlatnine. Nastala je materialna škoda za okoli 500 EUR. Policisti bodo zoper osumljenca podali tudi kazensko ovadbo.

Vlom v klet
04.03.2016 – Policisti so na eni izmed kamniških ulic obravnavali vlom v klet. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec v noči iz 2.3.2016 na 3.3.2016 odlomil cilindrični vložek kovinskih mrežastih vrat kleti ter nato na dveh vratih kleti odvil kovinski ščit ključavnice in nato odlomil cilindrični vložek, vendar iz kleti ni ničesar odtujil. S tem dejanjem so lastniki oškodovani za okoli 50 EUR. Policisti bodo zoper osumljenca podali tudi kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Pijan kršil cestno prometne predpise
06.03.2016 – Policisti so na mestni ulici v Kamniku, imeli postopek s pijanim voznikom, ki je predhodno kršil tudi določila Zakona o cestnem prometu in kazal očitne znake pijanosti. Preizkušen je bil z alkotestom, ki je pokazal 0,74 mg/l. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja. Pridržanje ni bilo potrebno, saj je bil ustavljen v bližini doma in je odšel peš domov. Za omenjene kršitve sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve