Naslovnica / KULTURA / Vrtiljak 25 let spominov Rudolfov

Vrtiljak 25 let spominov Rudolfov

Na včerajšnji večer so se obiskovalci Doma Kulture Kamnik zapeljali na vrtiljaku spominov. Gledališka skupina Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik Rudolfi namreč slavi že petindvajseto leto delovanja.

Rudolfi so igralci, pevci, glasbeniki, recitatorji, plesalci, pisci tekstov, lučkarji, vizažisti in kostumografi ki jih povezuje veselje do umetniškega ustvarjanja, prijateljstvo, pripadnost skupini, uspehi, trema, izjemni občutki ob nastopih in mentorica Marja Kodra. Dandanes na odru ustvarja že šesta generacija, skupno s prejšnjimi pa so odigrali petindvajset predstav, deset literarnih večerov, več kot petdeset dogodkov na občinski ravni, kar skupaj predstavlja več kot štiri tisoč vloženih ur njihovega časa in predanosti.

 

Včerajšnji večer je bil za marsikaterega obiskovalca precej čustven, saj je večina tako ali pa drugače v preteklosti nekako sodelovala z gledališko skupino Rudolfi. Prireditev je bila skupek vseh gledaliških predstav, ki so jih Rudolfi odigrali v preteklosti, med izseki predstav pa smo si ogledali videoposnetke in fotografije prvih uprizoritev, vse od leta 1994.

Na odru sta spregovorila tudi prva izmed Rudolfov, Tanja Potočnik in Rok Kosec, ki sta z obujanjem spominov ganila, predvsem pa nasmejala vso dvorano.

Ob koncu predstave so bila podeljena tudi priznanja, nekaj besed pa je namenil praznovanju tudi povabljeni župan, Matej Slapar.

Rudolfi so izjemna gledališka skupina, ki ima za seboj dolgoletno pot in številčni repertoar predstav. Petindvajset let je veliko, želimo pa jim še vsaj petindvajset let ustvarjanja in zabave.

Laura Hribar