Naslovnica / NOVICE / Vse najboljše Dom starejših občanov Kamnik

Vse najboljše Dom starejših občanov Kamnik

Danes praznuje svoj dan Dom starejših občanov Kamnik, ki je pred 46. leti odprl svoja vrata prvim stanovalkam in stanovalcem. Zbranim se je ob tej priložnosti pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj z direktorico Doma starejših občanov Kamnik Majo Gradišek.

V Domu starejših občanov Kamnik je trenutno zaposlenih 114 oseb in 6 zaposlenih iz naslova javnih del. Ob tej priložnosti se je direktorica Doma zahvalila zaposlenim jubilantom, ki so obeželili 5., 15., 20, 25., 30., 35. in 40. obletnico zaposlitve. Posebno pozornost pa so namenili tudi  stanovalcem, ki v Domu prebivajo 5, 10, 15 in 20 let.

 

V okviru priprav na praznovanje obletnice Doma starejših občanov Kamnik so zaposleni in stanovalci že v maju pripravili plesni video na glasbo Jerusalem. Tako so se pridružili svetovnemu plesnemu izzivu, poleg tega pa je bilo tudi za njih lansko in letošnje leto polno omejitev in sedaj, ko se je situacija nekoliko umirila in so v Domu malo bolj sproščeno zadihali, so pripravili video vsebino.

S slednjo so se obenem zahvalili vsem, ki so jim v času epidemije priskočili na pomoč – z dejanji ali lepo besedo in to je bila tudi njihova majhna zahvala za vse, kar so za njih storili v teh težkih časih.

Zbrane je ob današnjem praznovanju prijazno pozdravila direktorica Doma starejših občanov Kamnik Maja Gradišek, ki je ob tej priložnosti dejala: »Z velikim veseljem vas pozdravljam ob današnjem praznovanju. Dom starejših občanov Kamnik je svoja vrata prvim stanovalcem odprl leta 1975 in se je skozi čas prostorsko, vsebinsko in kadrovsko razvijal do današnje podobe, ko kopica zaposlenih skrbi za 191 stanovalk in stanovalcev. Vsako obdobje je priložnost za nove izzive, ki ste jih zaposleni znali in zmogli izpeljati. Danes se s posebno pozornostjo  zato spominjamo stanovalcev, ki praznujete okrogli jubilej bivanja in zaposlenih, ki praznujete okrogle obletnice zaposlitve v Domu. Iskrene čestitke. Vsem stanovalcem ob tem simboličnem dnevu želim zadovoljno bivanje, vsem zaposlenim pa iskrena hvala za vaš prispevek.«

O domovanju v Domu in o prijateljskih vezeh, ki se pletejo med stanovalci je pripovedovala predsednica Sveta stanovalcev Jožefa Svetelj, ki je poudarila, da je dom varno zavetje, kjer domuje smeh, veselje in zadovoljstvo.

Župan Matej Slapar pa je stanovalkam, stanovalcem in zaposlenim Doma namenil naslednje misli: »Vedno rad pridem k vam na obisk, saj tukaj prebivate ljudje s tisočerimi izkušnjami, zgodbami in nasveti. Tukaj prebivati tisti, ki ste dali v življenju skozi marsikaj lepega in tudi marsikaj hudega doživeli, pa vendar je bilo to leto posebno in zanimivo. Na Občini Kamnik smo se potrudili, da smo epidemijo prebrodili s čim manj posledicami. Žal ste tudi v Domu doživeli to, da je prišla k vam bolezen, a predvsem zaradi zaposlenih, pa tudi zaradi vas stanovalcev, ki ste ukrepe spoštovali, so bile posledice manjše, kot bi bile. V imenu Občine Kamnik se vam zahvaljujem za potrpljenje in razumevanje skozi celo leto. Kar nekaj časa ste bili brez osebnega stika z vašimi najbližjimi, pa vendar ste imeli vseeno tudi tukaj družbo. Iskrena hvala vsem zaposlenim, ki ste dnevno, skoraj 24 ur delali za to, da so stanovalke in stanovalci ostali čim bolj zdravi in mislim, da si si zaslužite velik aplavz. Srečno in vse dobro želim.«  

Stanovalci so peli in se veselili, zaposleni so jim zaplesali ples na glasbo Jerusalem, posebno glasbeno popestritev pa sta jim namenila Tinkara Vrhovnik in Blaž Grünfeld.

Vse najboljše Dom starejših občanov Kamnik ob 46. obletnici delovanja!

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik