Naslovnica / NOVICE / Vse najboljše kamnik.info
Nekdanja podoba portala kamnik.info

Vse najboljše kamnik.info

Na današnji dan, 5. oktobra 2001, ko internetna povezava v gospodinjstvih še ni bila nekaj samo po sebi umevnega in je še Občina Kamnik imela zgolj nekakšen približek spletne strani, je (prvič) zaživel portal Kamnik Info.

To so bili časi visokih telefonskih računov, ko je KKS Kamnik še orala ledino na področju širokopasovnih povezav na Kamniškem, kajti telefonske centrale so bile povečini zastarele in niso omogočale ADSL-ja, oz. zgolj na zelo omejenem področju – joj, kako smo zavidali tistim, ki so jo imeli – časi, ko je bilo pošiljanje fotografije, ali večje datoteke, pravi podvig, ki je zahteval nemalo potrpežljivosti in živcev, časi, ko si na pamet lahko naštel vse spletne strani, ki so se nanašale na Kamnik…

Večina izmed nekaj sto kamniških uporabnikov, ki smo že takrat kazali prve znake odvisnosti od interneta, čeprav še ni bilo socialnih omrežij kot sta Tweeter in Facebook, se je povečini družila še na irc-u, ne le prek spleta, ampak tudi v živo, na dobro obiskanih in organiziranih piknikih irc kanala #kamnik. Stari dobri časi.

Portal kamnik.info je oral ledino spletnega podajanja novic na Kamniškem, bil prvi kamniški elektronski medij, ki je Kamničanom prinašal novice in v živo prenašal dogajanje na lokalnih volitvah leta 2002 in 2006, po katerih sem urednik in snovalec portala Iztok Čebašek – Svetloba, razočaran nad izidom takratnih volitev in brez večjega upanja, da bo Kamnik vendarle kdaj premagal zatohlost in zaplankanost, na strani izobesil črno pasico, razglasil kulturni molk in se za nekaj časa odpovedal lokalno angažiranemu pisanju. Nekateri so bili sicer malce žalostni, saj so bili mnenja, da je škoda, spet drugi, pa so od veselja odpirali steklenice.

Po nekajletnem premoru se Kamnik Info, v prenovljeni podobi in z novim zagonom, vrača nazaj v kamniški medijski prostor z namenom, da postopoma ponovno prevzame vlogo osrednjega spletnega informativnega medija v občini Kamnik in njeni bližnji okolici.

Nekajdnevno delovanje portala se je, vsaj sodeč po številnih odzivih, predvsem pa po zelo dobremu obisku strani, izkazalo za uspešno in dobrodošlo. Skupni imenovalec večine odzivov se glasi, da Kamnik nujno potrebuje medij, ki bo prinašal najrazličnejše novice in vsebine, ne le všečne, ampak, po potrebi, tudi kritične in satirične, saj mesto in občina, že leta dolgo bolehata za pomanjkanjem medijskega prostora za kritično izmenjavo mnenj, predvsem pa medij, preko katerega bo možno, ažurno in sprotno, na enem mestu dobiti vse aktualne in pomembne informacije o dogajanju v mestu in občini.

Preden kamnik.info vse to doseže, bo potrebnega še precej truda in dela. Marsikaj je potrebno še popraviti, dopolniti in izboljšati, ampak prvi korak je storjen in portal Kamnik Info je ponovno odprt za vse. Ne le za bralce, ampak tudi za vse tiste, ki bi želeli sodelovati pri ustvarjanju vsebine, bodisi z novicami, fotografijami, idejami…, bodisi s svojimi mnenji, odzivi in komentarji.

Dobrodošli ste vsi, če pa bi, v zvezi s tem, želeli še kako informacijo več, oz. bi radi videli, da bi tudi kamnik.info pisal o kaki vaši prireditvi, dejavnosti, ali čem drugem, pa lahko pokličete urednika na tel. 041 923 922, oz. pišete na e-mail uredništva.

Zatorej vzklikamo: Vse najboljše Kamnik Info!

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve