Naslovnica / Črna kronika / Vse več kraj hrane in prehrambenih izdelkov

Vse več kraj hrane in prehrambenih izdelkov

Kot vse kaže si nekateri ne morejo privoščiti niti hrane, saj so policisti v preteklem tednu obravnavali krajo prehrambenih izdelkov, trgovke pa bi znale najbrž povedati, da je takšnih tatvin vse več. Se pa tatovi in goljufi nemalokrat sprehajajo tudi po gozdu. Tudi z motornimi žagami v rokah, kajti policisti so obravnavali prijavo občana, ki je s pogodbo najel gozdarje, le-ti pa so les iz njegovega gozda zgolj odpeljali, plačali pa ne. Na seznamu ukradenih stvari, pa so se v minulem tednu znašli tudi kolo, avto ter denarnica.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 28. septembra, do 4. oktobra 2015

 

V Lidlu ukradel hrano
28.9.2015 – Policisti so bili s strani varnostnika iz trgovine Lidl obveščeni, o prijetem storilcu tatvine. Na kraju ugotovljeno, da je občan v torbi mimo blagajne odnesel več prehrambenih izdelkov v skupni vrednosti 48.70 EUR. Varnostnik ga je zaustavil in izdelke prevzel. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Na Šutni izginilo kolo
28.9.2015 – Policisti so na PP obravnavali tatvino kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec navedenega dne, med 13:00 uro in 13:30 uro ,na Šutni izvršil tatvino kolesa znamke Nakamura, NN tipa in serijskih številk, črno-oranžne barve. Materialna škoda za okoli 400 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Na Zikovi izginilo vozilo
29.9.2015 – Policisti so na Zikovi ulici obravnavali tatvino vozila. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec preko noči iz parkirnega prostora odtujil VW Golf, serije V, sive barve. Nastala je mat. škoda za okoli 7500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča na Šolski ulici
30.9.2015 – Policisti so na Šolski ulici 1, obravnavali prometno nesrečo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil vozilo iz smeri RC225 in na Šolski ulici zavijal levo na parkirišče športne hale. Pri tem je izsilil prednost voznici osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljala po Šolski ulici proti RC225 in trčil v njen prvi levi del vozila. Nihče od udeležencev ni bil poškodovan in ni iskal zdravniške pomoči, oba preizkušena z alkotestom, rezultat 0,00mg/l. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Najeti gozdarji ogoljufali lastnika gozda
01.10.2015 – Policisti so obravnavali goljufijo pri spravilu lesa. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanec za spravilo lesa v svojem gozdu s pogodbo najel podjetje. Oškodovanec je bil dogovorjen da do plačila lesa pride v roku enega meseca, kar se pa do tega dne ni zgodilo. Nastala je materialna škoda znaša okoli 1500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Razbita šipa
02.10.2015 – Policisti so obravnavali poškodovanje na OŠ Marije Vera. Na kraju je policist ugotovil, da je neznani storilec ponoči razbil steklo na telovadnici. Ogled ni bil opravljen zaradi spremembe kraja. Nastala je mat. škoda za okoli 350 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Na sejmu v Komendi ostala brez denarnice
03.10.2015 – Policisti so na Kmetijskem sejmu v Komendi obravnavali tatvino denarnice. Oškodovanka se je navedenega dne zglasila v mobilni policijski pisarni na kmetijskem sejmu v Komendi in prijavila tatvino. Policist je v razgovoru ugotovil, da je NN storilec med 16:30 uro in 17:30 uro odtujil žensko denarnico v kateri je imela okoli 100 evrov in plačilno kartico NLB. Nastala je mat. škoda za okoli 120 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Trčil na parkirišču
04.10.2015 – Policisti so v industrijski coni na Perovem obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik Kia Sportage zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran Porsche. Povzročitelju je bil na kraju izdan PLN po ZPRCP 42/4-1.