Naslovnica / NOVICE / Vzpon na Črnivec in odprtje bosonoge poti v Snoviku

Vzpon na Črnivec in odprtje bosonoge poti v Snoviku

Sobota, 16.6. 2018 je bila v Snoviku zelo pestra. Poleg vsakoletnega tekmovanje kolesarjev na poti Snovik – Črnivec, je tokrat potekala še otvoritev bosonoge poti, katera je nastala kot zaključek dvoletnega programa kneippanje.

Kolesarski vzpon na Črnivec

Dogajanje se je pričelo ob 10.00 uri, ko je bil prvi štart in sicer starejših kolesarjev. Pot poteka od term Snovik do Črnivca, kolesarji morajo premagati približno 440 m višinske razlike ter prekolesariti 10 km. Sodelovalo je okoli 30 kolesarjev, ki so bili, glede na starost, razvrščeni v šest kategorij.

Pionirji in pionirke, mlajši kolesarji pa so štartali malo za njimi. 6 tekmovalcev med njimi je moralo prekolesariti 2 kroga okoli term Snovik, kar znaša 4 km, trije najmlajši pa so prevozili 2 km dolgo pot.

 

Tekmovanje so najprej zaključili mlajši kolesarji. Med starejšimi dečki so na stopničkah stali Tim Zavesnik, Jošt Petek in Luka Jerič, med dekleti pa sta medalji osvojili Zarja Pančur in Kaja Debelak. Tudi najmlajši tekmovalci so se dobro odrezali, medalji pa sta si zaslužila Tadej Dogša in Luka Kuhar.

 

Medalje za vzpon z gorskimi kolesi Terme Snovik-GTC 902 Črnivec so podeljevali za vsako kategorijo posebej. Najhitrejši med vsemi je bil Boštjan Hribovšek, ki je pot prekolesaril v malo več kot 26 minutah. Sledil mu je Peter Zupančič, na tretje mesto pa se je uvrstil Iztok Dogša. Vsem trem so podelili tudi denarne nagrade v vrednostih 150, 100 in 50 eur.

 

Med ženskami je zmagala Špela Škrajnar, drugo mesto pa je zasedla Petra Božičnik.

Odprtje bosonoge poti

Ob 11-ih se je pričela otvoritev bosonoge poti. Ker se terme Snovik že več let ukvarjajo z programom nemškega zdravilca Sebastiana Kneippa, dajejo zdravju velik pomen. Kneipp je postavil sistem 5 stebrov za ohranjanje zdravja telesa in duha: voda, zelišča, gibanje, prehrana in ravnovesje.

S termalno vodo, lastnim zeliščnim vrtom in številnimi urejenimi pešpotmi se terme lahko pohvalijo, da za vse elemente dobro skrbijo. 3,2 km dolga pot poteka okoli term Snovik ter vključuje 10 postojank, sama hoja pa traja od 60-90 min.

 

Pavel Žvelc, idejni vodja in pobudnik akcije Bosonogi meni, da bosonoga hoja močno vpliva na počutje ter zdravje, tako fizično kot tudi mentalno. Z včerajšnjim odprtjem nove bosonoge poti, pa imamo na tem koncu gorenjske že tri bosonoge pešpoti; Šenturska gora, Vovar in Snovik.

 

Vsem udeležencem prvega bosonogega pohoda v Snoviku člani Turističnega društva Tuhinjska dolina priskrbeli tudi okrepčilo in osvežitev, z glasbo pa je dogajanje popestrila tudi tuhinjska godba, ki že dve leti skrbi za dobro vzdušje.

 

Turistično društvo Tuhinjska dolina prireja številne različne dejavnosti, kot so kolesarstvo ter pohodništvo, čas pa posvetijo tudi urejanju Tuhinjske doline saj vsako leto izbirajo tudi najlepše okrašen balkon.

Udeleženci 1. bosonogega pohoda v Snoviku

Etnološka sekcija prireja vsakoletne prireditve kot so velikonočni sejem, etnološke dneve in žive jaslice, dobro pa sodelujejo tudi z osnovno šolo Šmartno v Tuhinju, katere učence seznanjajo s turizmom in turizmom povezanimi dejavnostmi. Skupaj s Termami Snovik ter domačini, pa ustvarjajo čudovite projekte, ki v dolino privabijo mnogo turistov.

Ivana Pika Schlegl

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve