Naslovnica / Napovedi in obvestila / Z AMD Kamnik in Turistično agencijo Vrankar na izlet v Srbijo

Z AMD Kamnik in Turistično agencijo Vrankar na izlet v Srbijo

Avto-moto društvo Kamnik in Turistična agencija Vrankar organizirata tridnevni izlet v Srbijo (planina Zlatibor), ki bo potekal od 16. do 18. 10. 2015.

Obeta se nekaj dni odklopa od vsakdanjika v pravi družbi, z etno glasbo, čevapčiči, lepinjami in odlično “srbsko rakijo” … Sprehod po zlatiborski tržnici, ki je bogato založena s pristnim domačim kajmakom, sirom, pršutom ter drugimi kmečkimi specialitetami.

Kaj še čakate?!

 1. dan: KAMNIK – TUZLA – VIŠEGRAD

Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Kamnika mimo Zagreba in Slavonskega Broda do Bosne in Hercegovine. Prvi ogled bo namenjen Tuzli. Sprehodili se bomo mimo novo grajenih Panonskih jezer, ki se nahajajo v centru mesta, obiskali največji trg v BiH, ter se sprehodili do Sonog trga, za katerega domačini pravijo da “priča priču” o gradu na zrnu soli…

Po ogledu sledi vožnja čez planoto Han Pijesak do reke Drine, kjer se nahaja Višegrad. Mesto je poznano po več kot 500 let starem kamnitem mostu – poznan kot »Na Drini ćuprija« z 11 loki širokega razpona in dolžine 250 m ter po Ivu Andriču, katerega delo Most na Drini je edino literarno delo, ki je prejelo Nobelovo nagrado v bivši Jugoslaviji. Namestitev v hotelu tik ob mostu, večerja, ter prost večer za obisk slovitega Andričgrada ali drugače Kamengrada, ideja slavnega režiserja Emira Kusturice.

20150701_amd_kamnik_izlet_srbija_003

2. dan: VIŠEGRAD – BELE VODE – DRVENGRAD – VRANEŠA – ZLATIBOR

Po zajtrku vožnja do mejnega prehoda, kjer bomo vstopili v Srbijo ter hkrati v Naravni park MOKRA GORA, kjer se bomo odpravili na vožnjo po »ŠARGANSKI OSMICI« – 14 km dolgi ozkotirni železnici, po najatraktivnejši turistično muzejski železnici v Evropi. Pentlji daje poseben čar več kot 20 tunelov, mostov in viaduktov ter 300 m višinske razlike. Na poti se bomo večkrat ustavili na razglednih točkah za občudovanje pokrajine.
Pomudili se bomo še v filmskem mestecu Emijra Kusturice – DRVENGRADU, tematsko mestece s številnimi povsem avtohtonimi, lesenimi zgradbami (cerkev, knjižnica, restavracija, slaščičarna, lesene trgovine, …) ter pri izviru Bela voda – čudežni vodi, ki ozdravi oči in duha.
Nadaljevanje poti proti Zlatiboru in naprej proti Sirogojnu in si ogledali muzej na prostem, ki predstavlja bivalno kulturo planote Zlatibor. Območje je poznano po pridelavi volne in volnenih izdelkih, katere si bomo lahko tudi nakupili. Poznano je tudi po dobri in pristni »šljivovici«.
Povratek v Zlatibor v večernih urah ter nastanitev v hotel – večerja, nočitev.

20150701_amd_kamnik_izlet_srbija_001

3. dan: ZLATIBOR – UŽICE – KAMNIK

Zajtrk v hotelu, nato pa sprehod ob jezeru in obisk zlatiborske tržnice, ki je bogato založena s pristnim domačim kajmakom, sirom, pršutom ter drugimi kmečkimi specialitetami. Povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA (minimalno 45 oseb – 175,00 €/oseba): 
V ceno je vključeno:

 • avtobusni prevoz z vsemi cestnimi pristojbinami ter obveznimi taksami,
 • dva polpenziona v hotelu kategorije*** vključeno s turistično takso,
 • vožnja z muzejskim vlakom »Šarganska osmica«,
 • vstopnine v Drvengrad in Sirogojno,
 • vodenje in organizacijo izleta ter DDV.

Možna doplačila. Soba 1/1, zavarovanje z asistenco v tujini, zabava v etno selu.
Splošni pogoji so sestavni del programa. Licenca TURISTIČNE AGENCIJE VRANKAR za opravljanje dejavnosti organiziranja turističnih aranžmajev št. 10997/1, izdana s strani GZS.PRIJAVA:

Za udeležbo na izletu je potrebno izpolniti priloženo prijavnico in plačati akontacijo v znesku 50 €/oseba. Prijavnice sprejemamo do 01.10.2015 (oz. do popolnitve mest v avtobusu) v prostorih AMD Kamnik, Trg svobode št. 6:

 • vsak ponedeljek med 10.30 in 12.00 uro,
 • vsako sredo med 15.00 in 17.00 uro,
 • vsak petek med 10.30 in 12.00 uro.

Prijavnico je možno oddati tudi v Turistični agenciji VRANKAR Novi trg 26a, Kamnik 

 • vsak delavnik od 10.00-15.00 ure

INFORMACIJE:

 • AMD Kamnik, Trg svobode 6, Kamnik, tel. 041-471-690, e-mail: info@amd-kamnik.si
 • PREVOZI IN TURIZEM VRANKAR, Češnjice v Tuhinju 1, 1219 Laze v Tuhinju
 • poslovalnica: Novi trg 26a, Kamnik  vsak delavnik od 10.00-15.00
 • Telefon in fax : 01 8347 064, 041-364-864, 041-648-826, vrankarbrane@gmail.com

 Prijavnica (24,50 Kb)