Naslovnica / ŠPORT / Z Balkanskega prvenstva v triatlonu medalje prinesli Planko, Vrtačičeva, Škrjanc in Lipovšek in ekipa Trisporta

Z Balkanskega prvenstva v triatlonu medalje prinesli Planko, Vrtačičeva, Škrjanc in Lipovšek in ekipa Trisporta

Vroči julijski vikend, 18.in 19.julija je bil za Trisportove triatlonce ponovno uspešen. Tokrat se je nekaj naših najboljših tekmovalcev udeležilo Balkanskega prvenstva v triatlonu, ki se je odvijalo v Zagrebu. Prizorišče tamkajšnjega Jaruna, kjer mrgoli kopalcev, tekačev in veslačev, je Kamničanom prineslo nove naslove, ki jih do sedaj še nismo imeli.

Matevž Planko se ni pomeril z mladinci, ampak se je odločil, da se preizkusi v elitni konkurenci. S trenerjem sta se zagotovo odločila prav, saj se je na tekmovanju v skupni razvrstitvi uvrstil na 6. mesto, na Balkanskem prvenstvu pa je za Srbom Ognjenom Stojanovićem in Grkom Jamesom Chronisom osvojil odlično 3. mesto. Tokrat je bil Matevž najboljši Slovenec, med uvrščenimi pa so bili še 9. Matija Meden, 11. Jaka Kaplan in 14. Urh Klenovšek.

trisport balkansko prv 1

Balkanska prvakinja med ženskami je postala članica ljubljanskega triatlonskega kluba Jana Koradej.

Čeprav so se v vročem vremenu in vodi, v kateri se niti ohladili niso, odlično borili še mladinci Klemen Bojanc, Leon Obreza, Domen Obreza, Matija Kovačič Ivanjko, Žiga Podbevšek in Jaka Gerič, med kadetinjami pa Urška Bernot in Ana Kovačič Ivanjko, velja posebej izpostaviti zmagi naših najboljših kadetov Tjaše Vrtačič in Jana Škrjanca. Oba sta v svojih kategorijah zmagala z veliko prednostjo in da bosta postala balkanska prvaka nam je bilo praktično jasno skozi celo preizkušnjo, kljub temu da je bila številčna mednarodna konkurenca dokaj močna.

trisport balkansko prv 21

V najhujši vročini pa so nastopili še triatlonci v »AGE GROUP«, kjer je našo državo zelo dobro zastopal Trisportovec Jan Lipovšek, ki je osvojil 2.mesto na Balkanu.

Nedelja je bil dan štafet. Pri nas je bila težava v tem, da smo imeli od deklet le Tjašo, saj so ostale prizorišče zapustile v soboto. Zato je ekipi v sestavi Vrtačič, Planko, Bojanc na pomoč priskočila Hrvatica Zara Bakovič. Osvojili so 3.mesto.

http://www.triathlon.org/results/event/2015_zagreb_etu_balkan_triathlon_championships
– http://grabarsport.hr/triatlon-sezona/zagreb-etu-4/

Besedilo: Nataša Planko
Fotografije: Tomaž Vrtačič