Naslovnica / Črna kronika / Z mlekom in gnojnico onesnažena Pšata

Z mlekom in gnojnico onesnažena Pšata

Gasilci so danes posredovali pri onesnaženju reke Pšate, ki je bilo opaženo v bližini hipodroma v Komendi, okoljski inšpektor, ki so ga o dogodku obvestili policisti, pa se na vse skupaj sploh ni odzval.

Danes, nekaj pred 11. uro so člani ribiške družine gasilce obvestili, da so pri hipodromu Komenda opazili onesnaženje reke Pšate.

Na poziv so se odzvali gasilci PGD Moste in PGD Kamnik, ki so na kraju ugotovili, da se na mirnejših delih Pšate nabirajo bele pene, kakršne so v vodotokih značilne  pri izlitju gnojnice v vodo, medtem ko naj bi bil bel madež, ki je potoval po Pšati, predvidoma mleko.

 

Do posledic onesnaženja naj ne bi prišlo, je pa potrebno poudariti, da je zlivanje česarkoli v potoke in reke nedovoljeno in protizakonito, kar še posebej velja tudi za izpiranje kmetijskih ali kakršnih koli drugih cistern.

 

Kot so nam o dogodku sporočili s Policijske uprave Ljubljana, po podatkih policije ni prišlo do pogina rib, so pa policisti o vsem skupaj obvestili pristojno inšpekcijsko službo Ministrstva za okolje in prostor RS, katere predstavnik pa ni prišel na kraj.

Fotografije: PGD Moste pri Komendi