Naslovnica / Črna kronika / Z nožem oborožen moški je oropal Marijo

Z nožem oborožen moški je oropal Marijo

Policisti iščejo z nožem oboroženega roparja, ki je včeraj pozno popoldan oropal trgovino Marija v Mostah pri Komendi ter odnesel nekaj malega gotovine.

Policisti so bili včeraj popoldne, okoli 17. ure, obveščeni o ropu prodajalne v Mostah pri Komenda, v katero je vstopil zaenkrat še neznan, kakih 185 cm visok moški ter z nožem v roki zagrozil nemalo presenečeni lastnici prodajalne, ki mu je izročila nekaj malega gotovine, kolikor jo je bilo pač še v blagajni, nakar jo je ropar jadrno odkuril v neznano.

Še dobro, da jo je ropar hitro popihal, saj bi mu utegnila, sicer nadvse prijazna, vendar hribovsko odločna in neustrašna lastnica simpatične trgovine Marija, ki daleč naokoli slovi po zelo dobrih klobasah in še čem, utegnila naložiti tudi z metlo, če bi bila le pri roki.

Kakorkoli že, ropar si s kakimi sedemdesetimi evri, kolikor jih je uspel odnesti, najbrž ne bo prav dosti opomogel, si pa utegne, če ga bo policistom uspelo izslediti in prijeti, s svojim dejanjem „pošteno prislužiti“ vsaj nekajmesečni zastonjski arestantski ričet.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana policisti roparja z nožem še iščejo oz. nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca. Ali gre morda za istega „junaka“, ki je pred nekaj dnevi oropal tudi prodajalno v Kamniku, pa zaenkrat še ni znano.

Opis roparja: moški, visok okoli 185 cm, oblečen v sive hlače in črno jakno. Na glavi je imel črno kapo, sončna očala in masko.