Naslovnica / KULTURA / Z revijo pevskih zborov počastili kulturni praznik

Z revijo pevskih zborov počastili kulturni praznik

V Domu kulture Kamnik je nocoj, kot osrednja občinska prireditev na dan državnega praznika slovenske kulture, potekala 36. Območna revija pevskih zborov Kamnika in Komende.

Revijo v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna enota Kamnik, so si ogledali številni obiskovalci , sama revija pa je služila tudi kot izbirna prireditev zborov za uvrstitev na  regijsko in državno kakovostno raven.

 

Nastopili so: Mešani pevski zbor Odmev, Moški pevski zbor PSDP Lira, Mešani pevski zbor Društva upokojencev Kamnik, Ženska vokalna skupina Vox Annae, Mešani pevski zbor Društva upokojencev Komenda, Ženski pevski zbor DKD Solidarnost, Pevsko društvo Tunjiški oktet, Mešani pevski zbor Mavrica, Moški pevski zbor DKD Solidarnost, Komorni pevski zbor Šutna in Mešani pevski zbor Cantemus.

Slavnostni govornik prireditve je bil župan Marjan Šarec, ki je v nagovoru opozoril na pomen ter težave slovenske kulture in umetnosti, ki sta v največji meri pripomogli k ohranitvi jezika in narodne identitete.

Z recitacijami je program dopolnil Tone Ftičar, prireditev je povezovala Barbara Božič, ocenjevanje zborov pa je bilo zaupano profesorici Andreji Martinjak.

Fotografije: Občina Kamnik