Naslovnica / NOVICE / Za pomoč ogroženim družinam in svetovnemu miru

Za pomoč ogroženim družinam in svetovnemu miru

Lions klub Kamnik so v soboto, 14. 12. 2019, osrednjem kamniškem nakupovalnem središču Qlandia že sedmo leto zapored pripravili razstavo slik Plakat miru, obenem pa organiziral tudi dobrodelno zbiranje hrane, ki bo zagotovo polepšala praznike petim socialno ogroženim družinam.

V kamniški različici mednarodnega likovnega natečaja Plakat miru, ki poteka v več kot 120 državah po svetu, je so letos sodelovali učenke in učenci osnovnih šol Marije Vere, Stranje in Šmartno v Tuhinju, priznanja za zmagovalne slike na temo »Pot miru«, pa so si tokrat prislužili Larisa Vrečar (OŠ Marije Vere), Zarja Pančur (OŠ Šmartno v Tuhinju) ter Maša Puškar (OŠ Stranje)

 

Učenci in učenke, katerih dela so razstavljena v nakupovalnem središču Qlandia, so prejeli priznanja za sodelovanje na natečaju, odprtje razstave pa sta s glasbenim programom popestrila mlada kitaristka Zarja Pančur in harmonikar Val Určar.

 

Minulo soboto pa so članice in člani Lions kluba Kamnik izkoristili tudi za dobrodelno zbiranje hrane in drugih potrebščin za petero pomoči potrebnih družin, štirih iz Kamnika ter eno iz Jezerskega, za petnajsterico otrok iz omenjenih družin, pa so pripravili še posebna darila.

Odziv obiskovalcev oz. nakupovalcev v Qlandiji Kamnik je bil zelo dober, saj je bilo pet nakupovalnih vozičkov domala premajhnih za vse potrebščine in hrano, ki so jo prispevali srčni Kamničani in Kamničanke.

 

Po zaslugi dobrega sodelovanja med trgovskim centrom Qlandia Kamnik in Lions kluba Kamnik ter seveda vseh, ki ste morda tudi sami prispevali živila v vozičke, pa bodo imele omenjene družine, vsaj nekoliko lepše in mirnejše praznike, z nekaj manj vsakodnevnimi skrbi tudi oni.