Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2018 / Za županski stolček se bosta v drugem krogu (najbrž) pomerila Matej Slapar in Igor Žavbi

Za županski stolček se bosta v drugem krogu (najbrž) pomerila Matej Slapar in Igor Žavbi

Ob 19. uri so se zaprla volišča, volilnega molka je konec, volilne komisije pa čaka kar nekaj zahtevnega in dolgotrajnega dela, saj bodo morale natančno pregledati in prešteti vse volilne lističe. Prvi, še povsem neuradni rezultati pa kažejo, da se bosta za za županski stolček v drugem krogu pomerila

Po povsem neuradnih rezultatih predčasnih volitev, ki naj bi se jih, po naših informacijah, udeležilo okrog 900 volivcev iz cele občine kažejo, da so bili volivci in volivke najbolj naklonjeni županskima kandidatoma Mateju Slaparju (250 glasov) in Igorju Žavbiju (221 glasov), ki se bosta, v kolikor bodo tudi rezultati ostalih volišč vsaj približno podobni rezultatom predčasnega glasovanja, za županski stolček pomerila v drugem krogu županskih volitev.

Obema podžupanonoma, ki so jima drugi krog napovedovale že različne ankete, po rezultatu predčasnih volitev sledita Dušan Papež (143 glasov) ter Sandi Uršič (108 glasov), rezultatov ostalih treh kandidatov pa zaenkrat še nimamo.

Po prvih informacijah, ki jih prejemamo s še nekaterih drugih volišč, so razmerja glasov nekako podobna, le da se nekoliko spreminja vrstni red prvega in drugega oz. tretjega in četrtega.

Opozarjamo, da gre zgolj za prve, še povsem neuradne podatke, ki pa se lahko, ko bodo prišli rezultati še s preostalih, precej večjih volišč, še vedno povsem spremenijo.